GenelKıbrısManşetSiyaset

Halk Üstel’e güvenmiyor

“Bakan ya da bürokrat hiç fark etmez. Bizim hep birlikte bu halka hizmet etmemiz gerekiyor. Bu zor dönemde iş üretmeyeceğiz de ne zaman üreteceğiz” diyerek bu amaç için çalışmayan kim isterse olsun, hangi makamda isterse olsun, ekibinde yeri olmadığı gibi açıklamalar yapan Başbakan Üstel’in kendisinin halka hizmet için ne yaptığı sorgulanmaya başlandı

“Bakan ya da bürokrat hiç fark etmez. Bizim hep birlikte bu halka hizmet etmemiz gerekiyor. Bu zor dönemde iş üretmeyeceğiz de ne zaman üreteceğiz” diyerek bu amaç için çalışmayan kim isterse olsun, hangi makamda isterse olsun, ekibinde yeri olmadığı gibi açıklamalar yapan Başbakan Üstel’in kendisinin halka hizmet için ne yaptığı sorgulanmaya başlandı

VAATLER HEP HAVADA KALIYOR

Başbakan Ünal Üstel’in son dönemlerdeki açıklamaları toplumun ciddi bir kesiminden tepki görmeye devam ediyor. Başbakan Üstel’in ‘büyük büyük’ laflarla açıklamalar yaptığını fakat sözlerinin hiçbir şekilde icraata dökülemediğini kaydeden vatandaşlar, “Elle tutulur bir şey göremiyoruz. Birçok sözler veriliyor, birçok vaatlerde bulunuluyor fakat halen daha ekonomik olarak içinde bulunduğumuz zorlu koşullara merhem olacak bir karar alınmıyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Gerek piyasanın hiçbir şekilde ucuzlamaması, gerek can yakan elektrik faturalarının düşürülmemesi, gerekse asgari ücretten vergi alınmayacağına dair sözlerin havada kalması Başbakan Üstel’in toplumun gözündeki imajını yerle bir ediyor.

TOPLUMDAN BİRLİK VE BERABERLİK İSTİYOR

Yaptığı açıklamada; savaş, pandemi ve dövizdeki büyük dalgalanmaların sebep olduğu hayat pahalılığının yalnız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni değil Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerini de derinden etkilediğini söyleyerek, “Bizim ülkemiz küçük diye bu kriz daha çok hissedildi” diye konuşan Üstel’in krizin daha az hissedilmesi için çalışmalar yapıldığını iddia ederek halktan ‘birlik beraberlik’ beklediklerini ifadelerini kullanması bardağı taşıran son damla oldu. Toplumdan ‘birlik ve beraberlik’ talep eden Üstel’in savaş ve pandemiyi bahane ederek ülkemizde yaşanan ekonomik koşulları Amerika ve İngiltere ile kıyaslaması da vatandaşların tepkisine neden oldu.

YEREL YÖNETİM REFORMU HALEN ‘LAFTA’

27 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanan yerel yönetim seçimlerinin seçim yasaklarının yürürlüğe girmesine 2 aydan kısa bir süre kala Belediyeler reformu konusu da halen belirsizliğini koruyor. Belediye sayılarının ne şekilde azaltılacağı, kaç belediye olacağı konusu halen bilinmiyor. Vatandaşlar, reformun seçim propaganda dönemine denk gelecek olmasından oldukça rahatsız. Yerel yönetimin günlük yaşamı en çok etkileyen unsur olduğuna değinen vatandaşlar, “seçime hangi belediye altında gireceğimizi, hangi belediyeye bağlı olacağımızı bile bilmiyoruz. Yerel yönetim reformu diye ortada dönen söylentiler halen netlik kazanmadı ama ortada bir seçim tarihi var” diyerek bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmesi için de çok geç kalındığına ama halen daha Başbakan Üstel’in reform konusunda ısrarlı olduğuna dikkat çekti.

ESNAF KAN AĞLIYOR BAŞBAKAN, SÖZLER VERMEYE DEVAM EDİYOR

Haziran ayında yaptığı açıklamada, esnaf ve işletmelere kredi sağlayacaklarını söyleyerek, borç batağında çırpınan esnafa yine ‘borçlanma’ vaadinde bulunan Başbakan Ünal Üstel, şimdi de küçük esnafın yüksek elektrik faturaları ile karşılaşmaması için bir çalışma başlattıklarını açıkladı ve “amacımız küçük esnafı ayakta tutmak” dedi. Zaten hali hazırda borçlarını ödeyemeyen ve kepenk kapatacak duruma gelen, bazı günler siftah dahi yapamayan işletmeler, “Biz batıp gittikten sonra ödeyemediğimiz elektrik faturalarında indirim yaparlar” sözleriyle bu açıklamalara inanmadıklarını ifade etti. Üstel, geçtiğimiz günlerde de dar gelirli vatandaşların elektrik faturalarında indirim yapılacağı sözünü vermişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu