KıbrısManşetSiyasetToplum

Halkı aptal yerine koymanın sonucu bu

Kurmuş olduğunuz bu torpil  sistemsizliğin sistem olduğu bozuk düzende bize yer kalmadığını anladık ve artık bizim olmayan güzel ülkemden ailece ayrılıyoruz... Metin Şah isimli bir vatandaşımızın paylaşımıdır bu

Kurmuş olduğunuz bu torpil  sistemsizliğin sistem olduğu bozuk düzende bize yer kalmadığını anladık ve artık bizim olmayan güzel ülkemden ailece ayrılıyoruz… Metin Şah isimli bir vatandaşımızın paylaşımıdır bu..

Ülkeden ayrılırken havaalanında ailesi ile birlikte çektirdiği son fotoğrafın altında yazdıklarıydı bu.. Çok üzgünüm ama ülkemde Metin Şah ve ailesi gibi doğup büyüdükleri bu toprakları arkalarında bırakıp giden ya da gitmeye meyleden çok insanımız var.

Siyaset kurumu içinde aktif rol alanlar, iktidarı muhalefeti bunun farkında olmayabilir, hatta farkında olmadıklarına da eminim..

Ara seçimlerde 1 milletvekilini meclise sokmak için canlarını yiyen siyasi partilere ve yalan dolan üzerine kurulmuş seçim stratejilerine, propaganda kullanılan hayal ürünü anlayışa bakınca bunu çok net ifade edebilirim…Toplumundan, halkından bi haber bu denli kopmuş bir yapı mevcut meclis içinde ve dışında…Mecliste boş olan 1 sandalye için mücadele eden partilerin üç kuruşluk siyasete yenik düşerek halkı kandırmaya çalıştıklarını görebilecek kadar aklımız var çok şükür. Halihazırda 49 vekilin kişisel çıkarları örtüştüğü zaman  ortak menfaatleri için birlik olduğu bu yapıda +1 vekile partilerce yüklenen anlamlar düpedüz halkı aptal yerine koymaktan öte bir anlam ifade etmiyordu, nitekim halkın  yüzde 30 civarında kalan katılım oranı da bunu açıkça göstermiş oldu..

Dolayısıyla bu vakitten sonra kim kazanırsa kazansın hangi parti 1 vekil daha çıkarırsa çıkarsın bunun hiçbir ehemmiyeti kalmamıştır .Elbette umut yaşamın  tesellisi ve elbette umut etmeden yaşamak oldukça  zor ve fakat bunun için dahi gerçekçi olmak durumundayız. Kaldı ki bugünkü yapıda halkın yaşadığı sorunlara seyirci kalan bu sorunları çözecek siyaseti üretmekten yoksun kişisel bekaya çok daha fazla önem veren siyasetçilere güven duymayan bir halk var.

Bundan bir ders çıkarırlar mı?

Sanmıyorum..

Bugün TL’nin değer kaybı ile boğuşan döviz baskısında ezilen ve  yok oluşa doğru giden halkın derdi seçim değildi elbette.. Zamlardan kırılan vatandaşın önceliği de kimin hangi partiden seçileceği umurunda değildi. İşsiz insanların  yoksul olanların açlığa sefalete terk edenlerin  sağlıktan eğitimden yana mağdur edilen, göçe zorlanan parti rozetine göre ayrımcılığa uğrayan hadsizce Rumcu hain ilan edilen demokrasi başta olmak üzere  tüm yasa ve kuralların katledildiği bir düzende çıkıp da hiçbir şey yokmuş gibi davranmak yüzsüzlük değil de nedir?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu