KıbrısManşet

Halkı tedirgin eden Dubai uçuşuna, Türkiye Cumhuriyeti engeli

Ülkede büyük tepkilere neden olan, Dubai’den özel jet ile gelecek olan KKTC vatandaşı iş insanı ve ailesinin uçuşu Türkiye tarafından engellendi

Ülkede büyük tepkilere, ‘gelecek olanlar KKTC vatandaşı mı – değil mi’ tartışmalarına neden olan, Başbakan Ersin Tatar canlı yayında doğruladığı; Dubai’den özel jet ile Diyarbakır üzerinden Kuzey Kıbrıs’a gelecek olan KKTC vatandaşı iş insanı ve ailesi bu kez de Türkiye tarafından engellendi.

Aynı uçakta iş insanı ve ailesiyle birlikte gelecek olan 3 kişi öğrenci yurtlarında karantinaya girmek istemediği için son anda uçuşunu iptal ederken, iş insanı E.B. ve ailesi de önemli bir engelle karşılaştı.

Dubai’ye tatile giden ve covid-19 salgını sonrası uçuşların durması nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a dönemeyen TC kökenli KKTC vatandaşı iş insanı E.B. ve ailesinin yer aldığı 4 kişiyi taşıyacak özel jetin uçuşuna Türkiye Cumhuriyeti onay vermedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin söz konusu uçuşu güvenli bulmadığı için izin vermediği öne sürülürken, iş insanı E.B. ve ailesi Dubai’de kalmaya devam edecek.

 

Kaynak : Haberci Gaztesi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu