GenelKıbrısManşet

Halkın bayram hediyesi zam oldu

Türk Lirası’nın ağır kayıplarıyla tetiklenen zamlara hükümet de benzin dökmeye devam ediyor!

Türk Lirası’nın ağır kayıplarıyla tetiklenen zamlara hükümet de benzin dökmeye devam ediyor!

ZAM ALEVİNE BENZİN

KKTC’de vatandaş bir yandan Türk Lirası’nın her gün dövizler karşısında ermesiyle birlikte ortaya çıkan kaosla mücadele ederken diğer yandan da ardı ardına gelen zamlar karşısında ayakta kalmaya çalışıyor. Türkiye’deki 14 Mayıs seçimlerinden 27 Haziran’a kadar olan sürede dövizlerin Türk Lirası karşısında %35’i aşan oranda yükselişi, tüm mal ve hizmetlere zam olarak yansımaya devam ediyor. Açıkladığı “kriz önlemleri” her alanda etkisiz kalan Hükümet ise halkın yükünü mümkün olduğu kadar hafifletmek yerine, zam yangınına adeta benzin döküyor.

ELEKTRİĞE GELENEKSEL YAZ ZAMMI!

Bayramın hemen öncesinde hem elektriğe hem de akaryakıta yapılan okkalı zamlar halkın moralini iyice bozdu. Pazartesi günü ekmek zammıyla sersemleyen vatandaş, aynı gün içinde gelen iki zam haberiyle bayram öncesinde umutsuzluğa yuvarlandı. Adı sürekli olarak şaibelerle anılan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu, bayrama iki gün kala elektrik ücretlerine “geleneksel yaz zammını” yaptı. Kıb-Tek her yıl Haziran ayı içerisinde yaptığı zammı ayın sonunda da olsa hatırlayarak elektrik fiyatlarına kilowatt başına 1 TL dolayında okkalı bir artış getirdi.

HÜKÜMETİN BAYRAM HEDİYESİ

Vatandaş elektrik zammının şokunu atlatamadan UBP-YDP-DP Hükümeti’nin “bayram hediyesi(!)” gibi akaryakıt zammıyla karşılaştı. Ara seçimden bir gün sonra, akaryakıt fiyatlarına litre başına ortalama 1.5 TL’lik zam yapıldı. Söz konusu zamla birlikte akaryakıt fiyatları son on günde ikinci, Haziran ayı içinde ise üçüncü kez yükselmiş oldu. Yeni fiyatlara göre; 95 oktan kurşunsuz benzin 1.36 TL’lik zamla 24.25 TL’ye; 98 oktan kurşunsuz benzin 1.40 TL’lik zamla 24.78 TL’ye; EuroDizel ve gazyağı ise 1.5 TL’lik zamla 22.14 TL’ye uçtu. Haziran başında 95 oktan 21.97; 98 oktan 22.32; Euro Diesel 20.64 ve gazyağı da 20.06 TL’den satılıyordu. Akaryakıta bir ay içinde yapılan zammın oranı %11’i aştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu