KıbrısManşetSiyaset

Halkın dayanacak gücü kalmadı

Kuşku yok ki hepimiz yönetenlerin yapılan söylemleri ile  değil yaşadığımız gerçeklere  göre durum değerlemesi yapmaktayız

Kuşku yok ki hepimiz yönetenlerin yapılan söylemleri ile  değil yaşadığımız gerçeklere  göre durum değerlemesi yapmaktayız.

Geçim derdi en büyük sorun olarak halkın büyük bir kısmının önünde duruyor.

İnsanlar evine ekmek götürme derdinde mücadele veriyor. Borç harç altında eziliyorlar, zamlar peşi sıra gelirken toplumun alım gücü geriliyor. Sağlık, eğitim, çalışma hayatı, küçük-orta işletmeler can çekişiyor ayakta kalabilmek için. Hal böyleyken bir önceki hükümet bütün bu yaşananlara kulak tıkadı, gözlerini kapattı. Adeta insanlarımıza ne haliniz varsa görün yaklaşımı sergiledi.

Ve nihayet bugün artık  zamanında önlem alınmayan birçok sorunla karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla 2 aylık seçim hükümetinin etkin bir şekilde sıkıntılara müdahil olması ihtiyaç haline gelmiştir.

Zira tehlike çanları mütemadiyen çalmaktadır. Bunun hepimiz farkındayız.

O halde siyasi görüşümüz ne olursa olsun fark etmeksizin ülkemizin  demokratik ve ekonomik  alanda ayakları üzerinde duran bir sistem talebi ile özne olarak bunun hayata geçirilmesini sağlamamız gerekiyor.

Bu kadar net.

Bugün ise halkın moralinin oldukça bozuk olduğu bir sır değil.

İnsanların  gelecekle ile ilgili haklı kaygıları var. Siyasetin istikrarsızlığı ve ülkeyi soktuğu girdap hiç ümit verici değil!

İşte tam da bu nedenle her şeyden önce toplumsal silkinmenin ivme yaratarak halk hareketine  dönüşmesinin temeline bakmamız gerekiyor.

Çok üzgünüm ama şunu da ifade etmek durumundayım, insanlarımızın her gün bu sistemsizlik içinde  bire bir yaşadıkları tecrübelerden sonra hükümetlere devlet kurumlarına, yasa koyuculara , bakanlara ve birçok kuruma karşı güvenini yitirmiş olduğunu da görüyoruz.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu