GenelKıbrısManşetSiyaset

Halkın derdi geçim, siyasilerinki seçim

Nisap sorunu yaşayan UBP-DP-YDP hükümeti, dün yine Meclis Genel Kurulu’nu açamadı. Sabah saat 10.00’da açılması gereken Meclis Genel Kurul’u için ilk deneme 6 saat rötarla saat 16.00’da yapılırken, toplantı yeter sayısının olmaması nedeniyle genel kurul toplantısı bugüne ertelendi

MUHALEFETİN HÜKÜMETE GÜVENİ YOK… Bağımsız Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun ardından DP Milletvekili Serdar Denktaş’ın da UBP-DP-YDP hükümetine desteğini çekmesiyle birlikte Meclis Genel Kurulu’ndaki çoğunluğunu kaybeden hükümet, nisap konusunda çıkmaza girince muhalefete sığındı. Meclis Danışma Kurulu toplantısında erken seçim için 6 Şubat tarihinde anlaşma sağlayan hükümet ile muhalefet, seçim yasaklarının başlama tarihinde uzlaşıya varamadı. Hükümete güvenmeyen ve hükümette bulunan siyasilerin ellerindeki gücün avantajıyla seçime gitmelerini istemeyen muhalefet ‘seçim tarihinin belirlendiği günden itibaren seçim yasakları başlamalı’ önerisinde bulunurken, Başbakan Saner bu öneriyi reddederek, seçim yasaklarının seçim tarihinden 2 ay önce, yani 6 Aralık’tan itibaren başlaması gerektiğini savundu.

ERHÜRMAN: FELAKETE FELAKET EKLESİNLER DİYE KOLTUK DEĞNEĞİ OLMAMIZI BEKLEMESİNLER… CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’te erken seçim kararı alınması halinde kararın Meclis Başkanı tarafından 48 sonra Resmi Gazete’de yayımlanmasını ve otomatik olarak da seçim yasaklarının yürürlüğe girmesini gerektirdiğini söyledi. Erhürman, “İstedikleri 6 Aralık’a kadar vatandaşlığa, istihdama, arazi dağıtımına devam edebilmektir. Muhalefetin de buna koltuk değneği olmasını istiyorlar. Muhalefet buna evet diyemez” ifadelerini kullandı. Erhürman, Meclis’te çoğunluk desteği olmayan, nisap sorununu aşamayan, kurumların ve halkın itibarını yerle bir eden hükümetin, boyundan büyük taleplerini sürdürdüğünü savunarak, “Kimse bizden bu felaketi yaratanlara felakete felaket eklesinler diye koltuk değneği olmamızı beklemesin, bekleyemez” dedi.

ÖZERSAY: SEÇİM YASAKLARINA KADAR KAMU KAYNAKLARININ TALAN EDİLMESİNDEN ENDİŞELİYİZ… Erken seçim tarihinde bir uzlaşmaya varılacak olsa bile ülkeyi seçime götürecek hükümetin, UBP, YDP ve DP’den oluşan mevcut “azınlık” hükümeti olmaması gerektiğini savunan HP Genel Başkanı Kudret Özersay, seçime teknokrat bakanlardan oluşan bir seçim hükümetiyle gidilmesi gerektiğini vurguladı. Özersay, “Bugün seçim tarihinde uzlaşmaya yaklaşmışken seçim hükümeti kurulmasını geçtim, karar aldığımız andan itibaren seçim yasaklarının başlamasına hükümet karşı çıkıyor. Eğer Meclis desteğini yitirmiş olan bu hükümet bizi seçime götürürse kamu kaynaklarını talan edecekleri, kırsal kesim arazisi dağıtmaktan, işe alımlara, vatandaşlığa, taşıma izni, kuyu açma izni, hazine malı kiralaması, Kalkınma Bankası kredisi vermeye varıncaya kadar seçim yatırımı yapıp partizanlık yapacakları konusunda ciddi endişemiz vardır” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu