EkonomiKıbrısManşetToplum

“Halkın konut alması imkânsız”

Bağımsız milletvekili Jale Refik Rogers, izlenen inşaat-yapılaşma politikalarını eleştirerek, uyarılarda bulundu:

Bağımsız milletvekili Jale Refik Rogers, izlenen inşaat-yapılaşma politikalarını eleştirerek, uyarılarda bulundu:

SONUÇ HÜSRAN OLUR
Bağımsız milletvekili Jale Refik Rogers, izlenen inşaat-yapılaşma politikalarını eleştirerek, çok dikkat çekici uyarılarda bulundu. Mevcut şartlarda yerli halkın büyük bir bölümünün konut sahibi olmasının imkânsız hale geldiğini vurgulayan Rogers ayrıca, “Sadece inşaat odaklı bir gelişim hedefi ile gidilmeye devam edilirse” ülkenin cazibesini yitireceği, sonucun hüsran olacağı uyarısında da bulundu. Katıldığı televizyon programında Rogers, İmar Yasasında değişiklik yapılmak istendiğini, bu değişikliklerin kimseye sorulmadan, meslek odalarından görüş alınmadan hazırlandığını savundu.

ÜLKE CAZİBESİNİ KAYBEDECEK
Kontrolsüz yapılaşma ve altyapı eksikliği nedeniyle gerek turistler için gerekse konut sahibi olmak isteyen yabancılar için ülkenin zaman içerisinde cazibesini kaybedeceğini anlatan Rogers, şu ifadeleri kullandı: “Şehir Planlama Dairesi bilerek ve isteyerek bir süredir işlevsizleştirilmeye çalışılıyor. Dairenin planlama ekibi 8 kişiden 3 kişiye düşürülmüş, imar planları tamamlanmalarına rağmen bilerek ve isteyerek yürürlüğe konulmamış, bu süreç içerisinde planlamaya aykırı izinler dağıtılmaya devam edilmiştir. Tarımsal verimli araziyi, yeşili gözden çıkararak, uzmanların planlama görüşleri dikkate alınmadan sadece inşaat odaklı bir gelişim hedefi ile gidilmeye devam edilirse varacağımız nokta hüsran olacaktır.”

GELECEK NESİLLERE ZARAR VERİLİYOR
Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara ve mevcut şartlarda yerli halkın büyük bir bölümünün konut sahibi olmasının imkânsız hale geldiğini vurgulayan Rogers, “Bu hükümet ülkeye, gelecek nesillere geri dönüşü olmayan zararlar vermektedir” dedi. Girne Antik Liman’ının renovasyonuna da değinen Rogers, süreçte Eski Eserler Dairesi’nin uzman personelinin çalışmalardan uzaklaştırıldığını, Daire Müdürünün görevden alındığını ve çalışmaların projeye uyumlu şekilde yapılmadığını savundu.

 

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu