KıbrısManşetSiyasetToplum

Halkın parası ile menfaat dağıttılar

Gençlerimiz imkan buldukları ölçüde ülkeden göç ediyorlar. Onlar başka ülkelerde gelecek kurmaya çalışırken, 25 Aralık Yerel Seçimlerine yönelik başlayan seçim yasakları öncesi UBP-DP-YDP Hükümeti son dakikaya kadar yandaşlarına menfaat dağıtmaya devam etti

Devletin kaynakları ile son güne kadar menfaat devam ettiler.. Yüzlerce hatta binlerce özel sektör çalışanı asgari ücretli dar gelirli yurttaşlarımız kendi kaderine terk edildi, açlık sınırının altında kalan kıt imkanlarıyla geçinmeye çalışıyor.

Pahalılık altında ezilmeye yok olmaya terk edildi bu insanlarımız. Ve fakat diğer yanda ülkenin yönetimini ellerinde tutan kişiler bu ülkenin kaynaklarıyla partililerini, yandaş olarak  devlete istihdam ediyorlar, birçoğunu müdür baremine getirmek için sürekli görevden alıp yenilerini atıyorlar.

Kara para, rüşvet, iltimas, ihale yolsuzlukları, servetine servet katanlar, çevre felaketleri, kurumlarımızın, sahillerimizin, dağlarımızın ve nerede ise tüm varlıklarımızın peşkeş çekildiği bu düzene de maalesef çok çok üzgünüm ama KKTC diyorlar! Yaratılan bu hukuk ve adalet yoksunu düzen içinde insanlarımızı hiç hak etmedikleri bir düzende yaşamaya mahkum ediyorlar. Devleti çetelerden oluşan bir kabile yönetimine çevirdiler..

Uluslararası hukuk zemininden ve dünyadan Kıbrıs Türk’ünü uzaklaştırıp bilinçli bir stratejinin aktörlüğüne soyundular. Bu strateji ile yalnızlaşıyoruz.

Kurumsal ve hukuksal bir devlet yapısından uzaklaştırıyorlar kurdukları düzen içinde ülkeyi… Gençlerimiz imkan buldukları ölçüde ülkeden göç ediyorlar. Onlar başka ülkelerde gelecek kurmaya çalışırken, 25 Aralık Yerel Seçimlerine yönelik başlayan seçim yasakları öncesi UBP-DP-YDP Hükümeti son dakikaya kadar yandaşlarına menfaat dağıtmaya devam etti. Vatandaşlık, dahil devlet yardımı, arsa-arazi, terfi ve çeşitli kurumlara atamalar son saatlere kadar devam etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu