GenelKıbrısManşetSiyaset

Halkın Partisi Baybars ve Rogers’a kapıyı gösterdi

Halkın Partisi Parti Meclisi, Parti Meclisi’nin aldığı karara uymayıp Milletvekilliğinden istifa etmeyen Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers‘ı partiden kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti

Halkın Partisi Parti Meclisi, Parti Meclisi’nin aldığı karara uymayıp Milletvekilliğinden istifa etmeyen Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers‘ı partiden kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti

KESİN İHRAÇ TALEBİ

Halkın Partisi Parti Meclisi, geçtiğimiz haftalarda Parti Meclisi‘nde alınan “sine-i millet” kararına rağmen istifa etmeyeceklerini açıklayan HP milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers‘ı partiden kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti. Halkın Partisi’nde Genel Başkan Kudret Özersay’ın açıkladığı Meclis’ten çekilme kararı sonrasında gözler iki milletvekili Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers’ın alacağı karardaydı.

“SİNE-İ MİLLET ÖNERİSİNİ DOĞRU BULMADIK”

“Meclisi sahipsiz, halkımızı yalnız bırakmayacağız” diyerek geçtiğimiz gün ortak bir açıklama yayınlayarak istifa etmeyeceklerini belirten Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers, “Sine-i millet önerisini daha karar alınmadan doğru bulmadığımızı açıkladık” görüşünü ortaya koyarak, “Partinin temel ilkeleri ve halkın menfaati açısından en doğrusunu yaptığımıza inanıyoruz” şeklinde değerlendirme yapmıştı.

SON KARARI DİSİPLİN KURULU VERECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Halkın Partisi Genel Sekreteri Ahmet Tokatlıoğlu, HP Parti Meclisi’nin toplandığını ve yapılan değerlendirmeler neticesinde, Ayşegül Baybars ile Jale Refik Rogers’ın ‘partiden kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi’ kararının oy çokluğu ile alındığını açıkladı. Tokatlıoğlu, bundan sonraki kararın Disiplin Kurulu tarafından verileceğini belirtti ve Disiplin Kurulu’nun her iki isminde savunmasını isteyeceğini dile getirerek, “Sürecin yaklaşık olarak 2-3 hafta süreceğini tahmin ediyorum” dedi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

HP disiplin Kurulu’nun parti yetkili organlarının kararlarına uyamayan Baybars ve Rogers’i HP’den ihraç etmesi bekleniyor. Baybars ve Rogers HP’den ihraç edilmeleri durumunda Cumhuriyet Meclisi’nde Bağımsız Milletvekili olarak görev yapmaya devam edecekler ve dönem sonuna kadar herhangi bir partiye katılamayacaklar. Halkın Partisi ise yasa gereği Kudret Özersay’ın milletvekilliğinden istifası kabul edilene kadar 3 milletvekili varmış gibi devlet katkısını almaya devam edecek.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu