GenelKıbrısManşet

Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay’dan hükümete eleştiri

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hükümeti eleştirdi.

 

Geçtiğimiz günlerde eleştiri oklarının hedefinde olan ‘ihtiyaçlı ailelere hellim yardımı’ konusu Özersay’ın paylaşımına konu oldu.

UBP örgüt başkanlarının bir köyde kendi akrabalarının evine dağıtım yaptığını öğrendiğini aktaran Özersay, iki hafta önce yine konuyu gündeme getirdiklerini fakat ‘isim verme’ konusundan kaçtıklarını vurguladı.

“DEVLET HALKIN PARASIYLA PARTİZANLIK YAPIYOR!”

Devletin halkın parasıyla adeta partizanlık yaptığını ifade eden HP Genel Başkanı Kudret Özersay, konunun mahkemeye taşınabileceğine işaret ederek şunları kaydetti:

“Mademki hiç yüzünüz kızarmadan bu ayıbı devam ettiriyorsunuz, biz de bir adım daha ileri gideceğiz.”

Özersay’ın paylaşımı şu şekilde:

“Bu kez fena halde faka bastılar!

Bazı UBP örgüt başkanları bu kez bir köyde bula bula benim akrabalarıma gittiler, demek ki devletin parasıyla hellim dağıtmaya devam ediyorlar!

İki hafta önce sorduk, cevap vermekten kaçtılar. Geçen hafta köy isimlerine kadar verdik, yine sustular. Kendi parti bütçelerinden alıyorlarsa hellimlerin ödeme belgesini göstersinler bir zahmet. Ki öyle olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

3 Milyon TL ödeyerek alacaklarını söyledikleri hellimleri Bakanlar Kurulu kararında “Çalışma Bakanlığı kanalıyla” “ihtiyaçlı vatandaşlara” vereceklerini karara bağlamışlardı. Kendi aldıkları karara da aykırı şekilde, ihtiyaçlı olup olmadığına bakmaksızın parti örgütleri eliyle dağıtıyorlar, siyasi olarak bunu bile kullanıyorlar.

“Devletin, halkın parasıyla partizanlık”tır bunun adı. Artık ifade verecek şahitler de olduğuna göre bu iş polislik, mahkemelik olacak. Madem öyle, madem ki hiç yüzünüz kızarmadan bu ayıbı devam ettiriyorsunuz, biz de bir adım daha ileri gideceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu