KıbrısManşetSiyasetToplum

Halkın Partisi Lefke’yi ziyaret etti, kurum yetkilileri ve vatandaşların sorunlarını dinledi

Halkın Partisi Lefke’yi ziyaret ederek Kaymakamlık, Belediye, mahkemeler, posta ve polis gibi kamu hizmeti veren kurumların yetkilileriyle ve vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunları dinledi

Halkın Partisi Lefke’yi ziyaret ederek Kaymakamlık, Belediye, mahkemeler, posta ve polis gibi kamu hizmeti veren kurumların yetkilileriyle ve vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunları dinledi.

Ziyareti sırasında basına açıklamalarda bulunan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay “biz Halkın Partisi olarak sadece seçim zamanı değil her zaman Halkın içindeyiz ve vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde inceleyerek vatandaşları doğrudan dinleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lefke’nin ciddi sorunları vardır, merkez, çarşı adeta terk edilmiş bir bölge gibidir ve giderek daha da boşalmaktadır. Maalesef Lefke’nin ilçe olma kararı sadece kağıt üstünde kalmıştır. Zamanında uyarmış olmamıza rağmen hiçbir hazırlık yapılmadan sırf oy uğruna Lefke’nin ilçe yapılması kararı alınmış ancak gereği de yapılmamıştır. Bugün Lefke adeta üvey evlat muamelesi görmektedir” ifadelerini kullandı.

Halkın Partisi lideri Kudret Özersay’a Lefke ziyareti sırasında HP Genel Sekreteri Turgut Alas, HP Lefke İlçe Başkanı Murat Helvacı ve Lefke İlçe Yönetim kurulu üyeleri ile Güzelyurt İlçe Başkanı Aykut Erişir de eşlik etti.

“ASAYİŞ İÇİN POLİS GÜÇLENDİRİLMELİ, LEFKE MAHKEMESİ DERHAL AÇILMALIDIR”

Halkın Partisi lideri Özersay açıklamasında “binlerce öğrencinin üniversiteye geldiği bu bölgede asayiş sorunlarının önlenmesi için canla başla çalışan polisimizin burada güçlendirilmesi, karakol düzeyinden bir ilçe olmasının gereği olarak bir polis müdürlüğüne dönüştürülmesi, personel takviyesi yapılması, mahkemenin de bir an önce Güzelyurt yerine Lefke’de görev yapmaya başlaması gerekir. Mahkeme binası bitmiş olmasına rağmen sırf içerisindeki mefruşat henüz alınmadı diye gecikme yaşanması kabul edilemez. Madem ki mahkememiz ve yargıçlarımız bu göreve hazırdırlar o halde bir an önce mefruşat konusu da halledilip mahkemenin devreye girmesi gerekir” vurgusu yaptı.

İMAR PLANI NEDEN BEKLETİLİYOR? İŞ İŞTEN GEÇSİN DİYE Mİ?

Lefke Kaymakamı Sadi Güneş ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’yı da makamlarında ziyaret eden Halkın Partisi heyeti özellikle Lefke imar planının hazırlanmış olmasına rağmen neden yayınlanıp yürürlüğe girmediğini de sorguladı. Özersay açıklamasında “imar planının hayata geçmesi için neyi bekliyorlar? Birilerinin gerekli izinleri alıp rant elde etmesini mi bekliyorlar? İmar planını aynen Gazi Mağusa, Yeniboğaziçi ve İskele imar planında yaptıkları gibi iş işten geçtikten sonra mı yayınlayacaklar?” diye sordu.

Hp Genel Başkanı Özersay konuyla ilgili olarak sosyal medya platformunda da bir açıklama yaparak şu hususlara dikkat çekti: “Bugün Lefke’de Mahkeme binasını, Kaymakamlık, Belediye, Kooperatif gibi kurumları ziyaret ederek yetkililerden bölgenin sorunlarıyla ilgili olarak bilgi aldık, vatandaşlarla sohbet ederek kağıt üzerinde İLÇE ilan edilen ama fiilen Güzelyurt İlçemize bağlı, onun altında idari bölge gibi muamele gören Lefke’yi Lefkelilerden dinledik. Biraz da siyaseti ve ülkenin sorunlarını konuştuk. Özellikle asayişle ilgili konuları da ele aldık. Lefke adeta ÜVEY EVLAT muamelesi görüyor!”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu