KıbrısManşet

Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan: “Uzlaşma arayışı yok, biz bunu kabul edemeyiz”

Ad-Hoc komite kararı yargıya taşınıyor, üç partinin hukuçuları konu hakkında çalışma yürütüyor.

Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan, katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ad-Hoc komite kurulması kararı hakkında açıklamalarda bulunan Atakan, söz konusu kararın muhalefet tarafından yargıya taşınacağını, bu konuda üç partinin hukukçularının çalışma içerisinde olduklarını ve önümüzdeki hafta içerisinde bu konunun yargıya taşınması konusunda bir adım atılacağını anlattı.

Atakan’ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Haftaya müthiş bir hengameyle başladık, çok ciddi bir hukuksuzlukla başladık. Sayın Başbakan’ın ‘azınlığın çoğunluğa tahakküm etme yetkisi yoktur’ açıklamasıyla aslında mevcut durumu bile tahayyül  edemediğiyle başladık haftaya. Muhalefet bir yargı süreci başlatma sürecinde çalışıyor. 3 partisinin de hukukçuları bu gayrı adil yapıyı nasıl yargıya taşıyabiliriz onunla ilgili çalışma içinde. Büyük ihtimalle bu hafta içerisinde bir adım atılacak”

Seçim ile ilgili her türlü yasa tasarısının görüşüldüğü komitenin Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi olduğunu aktaran Atakan, Meclis iç tüzüğünün de gayet açık ve net olduğunu ifade etti. Komitenin bir kez bile toplanmadığını, toplantı çağrısı yapılmadığını ve uzlaşı arayışı olmadığını dile getiren HP’li Vekil, buna rağmen Komite Başkanı UBP Milletvekili Yasemin Öztürk’ün “toplansaydık da karar alınamazdı” açıklamalarına tepki gösterdi.

Atakan konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Meclis iç tüzüğü gayet açık ve net. Seçim ile ilgili her türlü yasa tasarısının görüşüldüğü komite belli. Komiteler paralelinde de zaman zaman İhtiyaç halinde çeşitli Ad-Hoc komiteler kurulabilir. Örneğin Kıb-Tek’teki yolsuzluğun araştırılması gibi. Her türlü seçim ve seçimle ilgili tasarısının görüşüleceği komite; Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi; bu komite orada. İktidarın getirdiği bir tarih ve muhalefetin getirdiği bir tarih var. Her iki tasarıda Genel Kurul’da görüşüldü. İvedilik alındı, komiteye sevk edildi. Muhalefetin kabul etmediği konu;  bir kere bile toplantı yapmadık. Uzlaşma arayışı yok. Söz konusu  bu komite bir kere bile toplantı çağrısı yapmadı. Komite başkanı Yasemin Öztürk; “toplansaydık da karar alınmazdı o yüzden toplantı çağrısı yapmadık” dedi. Ciddi bir tutarsızlık var.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu