KıbrısManşetSiyasetToplum

Halkın Partisi MYO Üyesi Ezgin, ülkede gündemini değerlendirdi

Halkın Partisi MYO Üyesi Özgül Ezgin, katıldığı televizyon programında ülkenin orantısız olarak büyümesine rağmen alt yapı çalışmalarının eksikliğine değinerek, son günlerde meteorolojinin yaptığı sel uyarısından dolayı ciddi önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Ezgin: “Şehirleşme planında yeni yerleşime açılacak yerler planlanmadan alt yapı çalışmalarının yapılması gerekiyor. Ama görüyoruz ki son zamanlarda açılan işyerlerinde park yeri bile yok. Zaten nüfus ve araç sayısı artarken alışverişe çıkarken bile ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Kaldı ki alt yapı çalışmalarında bile nasıl sorunlarla karşı karşıyayız henüz bilemiyoruz. Şehirleşme çalışmaları yapılırken bunların dikkate alınması gerekiyor. Gerek yerel yönetimlere, gerek bizi yönettiğini iddia edenlere ciddi sorumluluk düşmektedir. Son zamanlarda yaşadığımız inşaat furyasıyla birlikte iki üç yıl sonra alt yapıların nasıl patlayacağını da gözümüzün önüne getirebiliyoruz” dedi.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Özgül Ezgin “Biz Halkın Partisi’nden önce toparlanıyoruz hareketine başladığımızda ülkenin yönetilmesi gerektiği gibi yönetilmediğini ortaya koymuştuk. O zaman söylediğimiz şeyler bugün yaşadıklarımızda 20-30 kat artış var. Bunun en büyük nedeni biz Halkın Partisi olarak meclisten çıktığımızda kendi irademiz dışında kurulan bir hükümetin liyakat sorunu olduğunu da görüp bugün gelebileceğimiz noktayı öngördük ve riskleri söyledik. Öyle bir ekiple ülkenin yönetilemeyeceğini, meclis dışında bir muhalefetle devam etmemiz gerektiğini belirterek yola çıktık. Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Siz gücünüzü halktan değil dışarıdan alıyorsanız en basit işlerin yürümesi için o koltukta olmanızın sebebi başka bir güçtür. Sizi orada tutan toplumun yaşadıkları değil” şeklinde konuştu.

“GAYRİ MEŞRU HÜKÜMET VATANDAŞA BİR NEVİ PSİKOLOJİK ŞİDDET UYGULUYOR”

Pandemiden sonra dünyada bir çok şeyin değiştini belirten Ezgin “En büyük sıkıntı ekonomi oldu. Bunun dışında dünyada sağlık açısından bir çok yönden eksiklikler olduğu da görüldü. Ama biz hükümette olduğumuz dönemde bu sorunları erken görerek tedbir aldık ve sağlık açısından en düşük zararla atlatan ülkeler arasında yer aldık. Gerek global ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar, gerekse yakın coğrafyada yaşanan savaşlardan dolayı büyük sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Ama bunların yaşandığı dönemde maalesef hiç bir konuda bilgisi olmayan insanların ülkeyi yönetmesinden, kapasitesiz olmalarından dolayı ekonomimiz de sağlık sistemimiz de çökmüş durumda. Bu gayri meşru hükümetin vatandaşa uyguladığı bir nevi psikolojik şiddettir. Vatandaşlarımız evine ekmek götüremiyor, çocuğunu okula gönderemiyor, devletten sağlık hizmeti alamıyor. Bu inanılmaz bir travmadır” dedi.

“VEKİL OLACAKSANIZ YASALARI DA BİLECEKSİNİZ”

Ülkede bir çok sıkıntı yaşanırken siyasilerin mal varlıklarının ciddi şekilde arttığını söyleyen Özgül Ezgin “yöneticilerimizin yetersizliği, isteksizliği ülkeyi bu duruma getirdi. Bir bakıyorsunuz bir siyasetçinin milyonlarca dolar beyan edilmemiş serveti ortaya çıkıyor. Meclisin kürsüsüne çıkarak yalan söylüyorlar. Eğer siz vekil olacaksanız gereklerini de öğrenmeniz gerekiyor, yasaların ne olduğunu biliyor olmanız gerekiyor. Diğer taraftan bazıları ihalesiz işlerle yandaşlarına akrabalarına kolaylıklar sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

“RÜŞVET İDDİALARI BİLE NORMALLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI”

Bir normalleştirme ve alışma kültürünün oluşturulduğunu belirten Özgül Ezgin “Biz sine-i millete giderken bunların olacağını söyledik. Böyle devam ederse çözemeyeceğimiz, baş edemeyeceğimiz şeylerle karşılaşacağız. Bakıyorsunuz rüşvet iddiaları var kimse sesini çıkarmıyor. Her şey normalleştirilmeye başlandı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu