KıbrısManşet

“Halkın plaja girmesini asla engellemeyiz”

EVKAF Genel Müdürü İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi’nin Mare Monte’de halkın plaja girmesini önleyecek bir yaklaşıma onay vermesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

EVKAF Genel Müdürü İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi’nin Mare Monte’de halkın plaja girmesini önleyecek bir yaklaşıma onay vermesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

“SAHİLLER HALKINDIR”
Kıbrıs Vakıaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Mare Monte Otel’e ilişkin Vakıflar ve Net Turistik Hizmetler Ltd. arasında yeni bir sözleşme imzalanmasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, Vakıfların Mare Monte’de halkın plaja girmesini önleyecek bir yaklaşıma onay vermesinin söz konusu olmadığını belirterek, sahillerin kullanımının Anayasa gereği halka ait olduğuna ve sahillerin halka kapatılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

YENİ BİR SÖZLEŞME
Benter, 2007 yılında Mare Monte’nin kiralanmasının ardından arazinin 3’te 2’sinin sit alanı olarak belirlenmesiyle yatırım alanının kısıtlanması sonucu başlatılmış olan Net Turistik Hizmetler Ltd. ve Vakıflar İdaresi arasındaki mahkeme sürecinin sonlandırılması adına, tarafların yeni bir sözleşme üzerinde görüştüklerini bildirdi.

BÖLGEDE ESKİ ESER BULUNURSA
Benter, görüşülmekte olan önergelerinde arazide yeni bir eski eser bulunması halinde yatırım yapılabilecek alanın küçülmesi veya daralması gerekçesiyle herhangi bir davanın açılamayacağına ilişkin ibarenin eklenmesiyle, yaşanan olayların tekrarlanmamasını amaçladıklarına da kaydetti. Benter, ancak sit alanlarına yasa dışı yapılacak herhangi bir müdahalenin korunması veya davaya konu edilmemesinin mümkün olmadığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu