GenelGüney KıbrısManşet

Halkın sadece yüzde 27’si apartmanda yaşıyor

Eurostat’ın yaptığı araştırmaya göre Kıbrıslı Rumlar apartmanda yaşamayı sevmiyor

Eurostat’ın yaptığı araştırmaya göre Kıbrıslı Rumlar apartmanda yaşamayı sevmiyor

Avrupa Birliği’nde halkın %53’ü evlerde, %46’sı ise apartmanlarda ikamet ediyor

GÜNEY’DE HER 4 KİŞİDEN 3’Ü MÜSTAKİL EVİ TERCİH EDİYOR… Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’ın bir araştırmasına göre Güney Kıbrıs’ta yaşayan her dört Kıbrıslıdan üçü apartman yerine bir evde yaşamayı tercih ederken, üçte ikisinden fazlasının kendi evi var. Eurostat, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının yaşam koşullarına ilişkin raporunda, Güney Kıbrıs nüfusunun %73’ünün bir evde, %25,6’sının ise bir dairede yaşadığını tespit etti. Aynı araştırmada AB’de, nüfusun %53’ü evlerde yaşarken, %46’sının ise apartman dairesinde yaşadığı (%1’i yüzen ev, kamyon gibi diğer konaklama yerlerinde) vurgulanıyor.

İRLANDALILAR EVDE, İSPANYOLLAR APARTMANDA… Araştırmaya göre, Avrupa Birliği’nde evlerde yaşayanların en yüksek oranına %92 ile İrlanda sahip olurken, onu %78 ile Hırvatistan, %77 ile Belçika ve %75 ile Hollanda izledi. Rakamlar AB ülkelerinin üçte ikisinden fazlasında insanların çoğunluğunun evlerde yaşadığı dikkati çekiyor. Apartman dairelerinde yaşayan insanların en yüksek yüzdeleri İspanya (%66), Letonya (%65), Estonya (%61), Yunanistan ve Litvanya (her ikisi de %59) şeklinde sıralanıyor. Ancak, AB kentlerinde nüfusun %72’si apartmanda %28’i evde yaşarken, kırsal kesimde nüfusun %82’si evde, %18’i apartman dairesinde yaşıyor.

AB’NİN 3’TE 2’Sİ EV SAHİBİ… Eurostata’a göre AB’deki insanların üçte ikisinden fazlası kendi evlerinde yaşıyor. Ancak, ev sahibi veya kiracı olmak üye devletlerarasında önemli ölçüde farklılık arz ediyor. Veriler AB’de nüfusun %70’inin kendi evinde, %30’unun kiralık konutlarda yaşadığını gösteriyor. En yüksek ev sahibi olma oranları Romanya (%96), Slovakya (%92), Hırvatistan ve Macaristan’da (her ikisi de %91) gözlendi. Ev sahibi olmak, mal sahibi ve kiracı yüzdesinin %50-50 olduğu Almanya hariç tüm AB ülkelerinde ev sahipleri çoğunlukta. Avusturya ve Danimarka’daki kiracılar sırasıyla %45 ve %41 seviyesinde görülürken, Güney Kıbrıs’ta halkın %68,6’sı kendi evinde, %31,4’ü kirada yaşıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu