DünyaGenelManşet

Hamas lideri Haniye: Savaşı Batı Şeria ve Kudüs’e yayma niyetindeyiz

Hamas lideri Haniye, bugün yaptığı bir konuşmada Arap ülkelerine çağrı yaparken, Gazze'de devam eden savaşı Batı Şeria ve Kudüs'e yayma niyetinde olduklarını açıkladı

Hamas lideri Haniye, bugün yaptığı bir konuşmada Arap ülkelerine çağrı yaparken, Gazze’de devam eden savaşı Batı Şeria ve Kudüs’e yayma niyetinde olduklarını açıkladı

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, dost Arap ülkelerine İsrail’in kendilerine herhangi bir koruma sağlayamayacağını söyledi.

Televizyonda yayınlanan konuşmasında Haniye, son yıllarda İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Arap ülkelerine seslenerek, “Arap kardeşlerimiz de dahil olmak üzere tüm ülkelere diyoruz ki, direnişçiler karşısında kendini koruyamayan bu varlık size hiçbir koruma sağlayamaz” dedi.

Reuters’ın haberine göre; Haniyeh, İsrail’le normalleşme anlaşmaları imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi ülkelere atıf yaparak “Bu varlıkla imzaladığınız tüm normalleşme anlaşmaları bu (Filistin) çatışmayı çözemez” ifadesini kullandı.

Haniye ayrıca silahlı Filistinli grupların Gazze’de devam eden savaşı Batı Şeria ve Kudüs’e yayma niyetinde olduğunu da söyledi. Haniyye, “Savaş siyonist varlığın kalbine taşındı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu