GenelKıbrısManşetToplum

Hamitköy ve Dumlupınar bölgeleri için planlanan ‘Kanalizasyon Projesi’ ihaleye açıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Harmancı, proje ihalesinin bugüne kadar bir seferde açılmış en büyük altyapı bölge ihalesi olduğunu, 2 Ekim’e kadar teklif kabul edileceğini duyurdu.

LTB Başkanı Harmancı, proje ihalesinin bugüne kadar bir seferde açılmış en büyük altyapı bölge ihalesi olduğunu, 2 Ekim’e kadar teklif kabul edileceğini duyurdu.

Hamitköy ve Dumlupınar bölgeleri için planlanan büyük ölçekli kanalizasyon projesinin ihalesinin sonunda açıldığını duyurdu. Harmancı, bu projenin gerçekleşmesi için 2018 yılından bu yana Avrupa Birliği Komisyonu ile birlikte sayısız siyasi engeli aştıklarını belirtti.

Bu projenin kendileri için “olmazsa olmaz” bir konu olduğunu ifade eden Harmancı, “En sonunda tüm engelleri bir bir çalışarak sebat ederek ve mücadele ederek aştık,” şeklinde konuştu.

Başkan Harmancı, bu proje ihalesinin bugüne kadar bir seferde açılmış en büyük altyapı bölge ihalesi olduğunu duyurdu ve 2 Ekim’e kadar teklif kabul edileceğini ekledi. Başarılı tekliflerin gelmesi durumunda, prosedürlerin tamamlanması ile yeni yılda kazı çalışmalarının başlatılacağını belirtti.

Harmancı, “Çok şükür bu ihale, bu şehir için tarihi adımlardan biridir,” diyerek projenin gerçekleşmesi için emek harcayan tüm takım arkadaşlarına ve Avrupa Birliği yetkililerine teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu