KıbrısManşetSiyaset

Hamzaoğulları:Kime sorsam “Erhürman” diyor

Biray Hamzaoğulları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik eleştirilerini dile getirdi.

BRT’de Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu Birinci Boyut programına konuk olan CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Cumhurbaşkanı seçiminin şimdiden bittiğini söyleyerek “Tufan bu işi götürdü. Bize göre Tufan Erhürman ilk turun galibidir ve şu anda diğer adaylara ne kadar fark atabileceğine kafa yoruyoruz.

Sokakta kime sorsam Tufan Erhürman’a oy vereceğini söylüyor” şeklinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik iddialı bir yorumda bulundu.

“CTP’liler Tufan Erhürman’ın etrafında kenetlenmiştir. 2015 seçimlerinde yaşanan durumun benzeri olmayacak ve Mustafa Akıncı, yine CTP’lilerin oylarıyla kazanacağını düşünüyorsa bu kez hüsrana uğrayacak.”

Cumhurbaşkanı adaylarını madenlere benzeten Hamzaoğulları, “Adaylar arasında, bakır var, demir var, çinko var ve bir de altın var. Tüm halk biliyor ki bu adaylar arasındaki tek altın CTP’nin adayıdır” şeklinde esprili bir benzetmede bulundu.

“İki buçuk yıl Türkiye ile hiçbir temasta bulunmayacaksın. İki buçuk yıl boyunca Türkiye’ye karşı sessiz kalacaksın ve şimdi seçim döneminde sol oyları toplamak için bir kavga yaratacaksın ve toplumları birbirinden ayrıştıracaksın” diyen Biray Hamzaoğulları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik eleştirilerini dile getirdi.

“Bu yarışın favorisi Tufan Erhürman’dır. Biz halka rağmen değil, halkı da yanımıza alarak kazanacağız. Bir tarafta genç dinamik bir aday var diğer yanda aynı şeyleri söyleyen yaşı ilerlemiş bir aday var.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu