KıbrısManşetSiyasetToplum

Hapishane yaparak övünen başka bir millet yok

Dünya'nın neresine giderseniz gidiniz, hiçbir coğrafyada bu denli kontrolsüz gelen  yabancı nüfusa rastlayamazsınız

Yeni hapishaneyi de doldurdular, eskisini de. Her iki hapishanenin de dolduğu bilgisi var haberde, suç oranlarındaki artış ve bu suçları işleyenlerin kimlik bilgilerine bakıldığı zaman ise görünen o ki, ülkeye gelen yabancı nüfusun ağırlıklı olduğu bir yoğunluk söz konusu..

Yani özetle şunu söyleyebiliriz,  havayolu ve denizyolu ile adaya gelen yabancı kişiler, ikinci,ya da üçüncü ülkelerden oluşan bireyler ülkede suç işliyorlar. Ve fakat buna rağmen kontrolsüz gelişler artarak devam ediyor. Buradan da anlaşılıyor ki, böylesi küçük ölçekli bir ülkede bu kadar suç işlenmesi ciddiye alınmıyor ülkeyi sözde yönetenler tarafından.. Maalesef böylesi bir durumla karşı karşıyayız.. Görünen o ki,eğer bu konuda bir önlem alınmazsa çok yakın bir gelecekte üçüncü hapishaneyi de inşa etmek zorunda kalacaklar..İşin ilginç yanı da sonra kalkıp bununla övünecekler..

Dünya’nın neresine giderseniz gidiniz, hiçbir coğrafyada bu denli kontrolsüz gelen  yabancı nüfusa rastlayamazsınız.

Bizim ülkemize turist statüsünde, ya da öğrenci statüsünde gelen ve suç işleyen veya suça bir şekilde karışan yoğun bir kalabalık nüfus var. Bu doğal mı?

Elbette değil…

Yıllardır yazıyoruz, çiziyoruz.

Kontrolsüz gelen ve kontrol dışı ülkede kalan kalabalıklar var. Bu ülke küçük bir ülke ve bu kadar yoğun nüfusu hiçbir anlamda barındıracak durumda değil..

Anlatamıyoruz,anlamıyorlar,anlamak istemiyorlar,zira işlerine gelmiyor bu..

Cebinde beş kuruş parası olmayan bir kişiyi ülkeye sokarsanız ve onu turist olarak nitelerseniz, bunun kaçınılmaz sonuçlarına da katlanırsınız,nitekim artan suç oranlarına ve çeşitliliğine bakarsanız bunu daha net görürsünüz.. Bu gidişatın iyi yönde bir gidişat olmadığını söylemek için müneccim olmaya gerek yok değerli dostlar, görünen köy elbette kılavuz da istemez, eğer çok yakın bir zamanda bu konuda önlem alınmazsa bunun ülkemiz adına çok daha vahim sonuçları olacağını herkesin iyice idrak etmesi gerekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu