GenelKıbrısManşetSpor

Harikasınız…

Sporda ülkemizin evlatları gururlandıran başarılara devam ediyor.

Sporda ülkemizin evlatları gururlandıran başarılara devam ediyor. Atletizmde Taygun Artan Özcihan, 200 metrede Türkiye liseler şampiyonu olurken kendisine ait KKTC liseler okul rekorunu da yeniledi. Bisiklette ise Emre Kaplan çifte Türkiye birinciliği, Mustafa Çavuş ise bir ikincilik bir de üçüncülük elde ederken Çanakkale Ortaokulu da takımsal klasmanda yıldız erkekler Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

200 METREDE TAYGUN FIRTINASI

Rekortmen atletimiz Taygun Artan Özcihan, ülkemizde düzenlenen KKTC Liselerarası (Gençler) Atletizm Birinciliği finallerinde 100 ve 200 metrede KKTC birincisi olarak, Türkiye Atletizm Finalleri’nde ferdi olarak yarışmaya hak kazanmıştı. Kayseri’de düzenlenen ve iki gün süren şampiyonada Taygun ilk gün 100 metrede bu sezon en iyi derecesine imza atarak 10.85 ile Türkiye ikincisi oldu. Başarılı atletimiz ikinci gün ise 200 metrede harikalar yarattı. Taygun 21.56’lık derecesiyle 200 metrede hem Türkiye şampiyonu oldu hem de 21.92 ile kendisine ait olan KKTC Liseli Gençler Okul rekorunu kırdı.

BİSİKLETTE TARİHİ BAŞARI

Okul sporlarında bisikletçilerimiz de 20-22 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Türkiye Okullararası Bisiklet Yıldızlar ve Gençler A/B (Kız-Erkek) Türkiye Birinciliği’nde müthiş başarılara imza attı. Üç gün süren müsabakalarda Genç Erkek B kategorisinde yarışan sporcumuz Emre Kaplan hem bireysel zaman karşı (TT) yarışta hem de yol yarışında Türkiye birincisi olarak çifte şampiyonluk yaşadı. Mustafa Çavuş, Asım Öngün ve Ömer Yalçın’dan oluşan Çanakkale Ortaokulu Yıldız Erkek Bisiklet Takımı takımsal klasmanda Türkiye şampiyonluğuna ulaşırken yıldız erkeklerde Mustafa Çavuş bireysel klasmanda zaman karşı (TT) yarışta Türkiye ikincisi yol yarışında da Türkiye üçüncülüğü elde etti. Sıla Kaynak da yıldız kızlar kategorisinde dördüncü olarak kürsüye çıkmayı başardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu