GenelGüney KıbrısManşet

Haris Yerogiadis ile söyleşi

DİSİ Başkan vekili olan aynı zamanda DİSİ başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Haris Yeorgiadis, Kathimerini gazetesine söyleşi verdi.

Kathimerini gazetesine göre Yeorgiadis, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun yeniden başkanlığı talep etmemesi gerektiğini belirterek, çağdaş Avrupa ülkelerinde parti başkanlarının en fazla 4 ya da 5 veya 6 yıl başkanlık yaptığına dikkati çekti.

Yeorgiadis, kendisinin başkan seçilmesi durumunda bunun 5 yıllık olacağını da ifade etti.

Daha önceleri dile getirdiği Kıbrıs sorununa ilişkin “yeni realizmin” (iki kesimli iki toplumlu federasyonun ötesinde bir plan tartışması) yoğun bir şekilde tartışılmasının anımsatılması üzerine Yeorgiadis, bu müdahalesinin siyasi tartışmalara neden olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken bu nedenden dolayı siyasette olduğunu dile getirdi.

Crans Montana’da ciddi gelişmelerin yaşandığı ve o dönemde Mustafa Akıncı’nın bulunduğuna dair bir başka soru üzerine Yeorgiadis, Kıbrıs Türk liderliğinin rolünü küçümsemediğini ancak Türkiye’nin Batı ve Avrupa’dan uzaklaşarak anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne yardım etmek yerine saldırgan davrandığını ileri sürdü.

Yeorgiadis, bu olgulara bağlı olarak siyasi analizlerini yapmaları ayrıca realizmle yeni olguları değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu