EkonomiGenelKıbrısManşet

Harmancı: 5-10 kişinin kaymağını yediği haksız kazançların tümünün halk adına kayıtlanmasına ihtiyaç var

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “bu ülkede 5-10 kişinin kaymağını yediği haksız kazançların tümünün halk adına bölüşülmesine yani kayıtlanmasına ihtiyaç var” ifadelerini kullanarak, ülkenin şirket olsa çoktan batmış olduğunu ilan edeceğini belirtti.

Gıynık Sosyal Medya

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “bu ülkede 5-10 kişinin kaymağını yediği haksız kazançların tümünün halk adına bölüşülmesine yani kayıtlanmasına ihtiyaç var” ifadelerini kullanarak, ülkenin şirket olsa çoktan batmış olduğunu ilan edeceğini belirtti. 

Mehmet Harmancı, üretimin ucuzlaması için finansman kullanılması gerektiğini ve bunun her kaynaktan zorlanmasını gerektiğini belirtirken, hükümetin cari açıkları için finansman kullanmaya devam ettiğini ve bu gidişle de devam etmek zorunda kalacağını ifade etti. 

Böyle bir durumun gelecek siyasal yapılara ve gençlere borç bırakmak demek olduğunu belirten Harmancı, bu durumun çıkış yolunun ise “ensemizde yağ kızartanların gelirlerini kayıt altına almak” olduğunu ifade etti. 

Harmancı, Lefkoşa Belediyesi açısından bu acı verici dönemin tüm zorluklara rağmen henüz borçlanma yapmadan sorumlulukları ellerinden geldiğince yerine getirerek gemiyi yüzdürmeye çalışmakla geçtiğini belirtirken, “Ne mutlu ki bu darboğazda resmen geri dönüşüm kullanarak yaptığımız altyapı çalışmaları verimini gösterdi.” ifadelerini kullandı. 

Mazot, yedek parça ve tüm malzemelerdeki fiyat artışlarının bu dönemi orta ve uzun vadeli plan yapılamayacak hale getirdiliğini belirten Harmancı, “Kontrolden çıkmış bir torpido görünümündeki ekonomi hızla üzerimize geliyor ve ne yazık ki bir jenerasyonu göçlerle tamamen kaybetme riskimiz var.” dedi. 

Mehmet Harmancı’nın paylaşımı şu şekilde: 

“İlizyona ihtiyacımız yok. Bu ülkede 5-10 kişinin kaymağını yediği haksız kazançların tümünün halk adına bölüşülmesine yani kayıtlanmasına ihtiyaç var. Paranın kontrolünün bizde olmadığı durumlarda elimizdeki kaynakların ne olduğuna bakmalıyız. Biz kalan kırıntıları dahi yandaş ve partililere dağıtıp oradan siyasal güç devşirmeye çalışıyoruz ve batıyoruz. Ülke şirket olsa çoktan battığını ilan ederdi.  

Üretimin ucuzlaması için finansman kullanılmalı ve bu her kaynaktan zorlanmalı. Oysa hükümet cari açıkları için finansman kullanmaya devam ediyor ve bu gidişle de devam etmek zorunda kalacak. Bu gelecek siyasal yapılara da gençlerimize de borç bırakmak demek. Bunun çıkış yolu ensemizde yağ kızartanların gelirlerini kayıt altına almak. Önüne geçemediğimiz bazı kayıt dışı unsurları radikal kararlarla ülke ekonomisinin diğer tüm tamamlayacı unsurları geliştirilene kadar ilk etapta kayıt altına almak.  

Belediyemiz açısından ise bu acı verici dönem tüm zorluklara rağmen henüz borçlanma yapmadan sorumluluklarımızı elimizden geldiğince yerine getirerek gemiyi yüzdürmeye çalışmakla geçiyor. Ne mutlu ki bu darboğazda resmen geri dönüşüm kullanarak yaptığımız altyapı çalışmaları verimini gösterdi.  

Mazot, yedek parça ve tüm malzemelerdeki korkunç fiyat artışları bu belirsiz ortamı orta ve uzun vadeli plan yapılamayacak kadar sisli hale getiriyor. 

Kontrolden çıkmış bir torpido görünümündeki ekonomi hızla üzerimize geliyor ve ne yazık ki bir jenerasyonu göçlerle tamamen kaybetme riskimiz var.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu