KıbrısManşet

Harmancı: Alın size nur topu gibi bir kaos

Anayasa Mahkemesi’nin seçim tarihini iptal etmesi ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Alın size nur topu gibi bir kaos, doğum gününüz kutlu olsun sayın Cumhurbaşkanı” ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi, yerel seçimlerin kasım ayına ertelenmesini öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’nı Anayasa’ya aykırı buldu. Mahkeme, yerel seçimlerin ertelenmesine ilişkin yasayı iptal etmişti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Alın size nur topu gibi bir kaos” ifadelerini kullanarak kendilerinin, Anayasa değişmeden bu reformu zorlamanın ve seçim tarihinin buna göre belirlenmesinin kaos doğuracağını söylediklerine değindi.

Harmancı, kararın detaylarını aldıkları zaman kendi kararlarını paylaşacaklarınıda değindi.

Mehmet Harmancı’nın paylaşımı şu şekilde:

“Kararın detaylarını alınca, alacağım ve alacağımız kararları paylaşacağız. Şu kadarını söyleyim dilimizde tüy bitmişti Anayasa değişmeden bu reformu zorlamak ve seçim tarihini buna göre belirlemek kaos doğuracak diye. Alın size nur topu gibi bir kaos. Doğum gününüz kutlu olsun sayın Cumhurbaşkanı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu