GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022

Harmancı:  Doğru vergilendirme ile ülke ekonomisi rahatlayacak

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili adayları Yüksek Seçim Kurulu’na adaylık başvurusuna partisine ve milletvekillerine destek veren LTB Başkanı Mehmet Harmancı açıklamalarda bulundu.

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili adayları Yüksek Seçim Kurulu’na adaylık başvurusuna partisine ve milletvekillerine destek veren LTB Başkanı Mehmet Harmancı açıklamalarda bulundu.

“DAHA ÖNCE KİMİN NE YAPTIĞINI SORGULAMAMIZ GEREK”

Geçim sıkıntılarının arttığına dikkat çeken Harmancı, TDP’nin daha önce rekor bir asgari ücret artışı yaptığının da altını çizerek, 23 Ocak Erken Genel Seçimlerin ‘de halkın sandığa giderken tüm sürecü göz önünde bulundurmasını istedi. Harmancı, “Ülkenin içinde bulunduğu duruma baktığımızda insanların günden maddesi döviz, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, iş aş ve gelecek kaygısı. Bugün güneyde işlemek için binlerce insanın başvuruda bulunduğu, insanların sağlık sisteminden endişe ettiği, kamuda maaşların yetişen zamlara çare olmadığı, özel sektörde çalışan insanların büyük sıkıntı yaşadığı bir dönemde seçim yapıyoruz.  Seçimin içerisinde verilecek sözler yerine seçimlere giderken daha önce kimin ne yaptığının sorgulanması gerekiyor.  TDP Çalışma Bakanlığı elindeyken yüzde 44’lük bir artışla rekor asgari ücreti yapmıştır.  Bugün iktidarda bulunanlar sadece tatlı laflar ve kredi ertelenmesinde bahsediyorlar. İnsanlara sunulan reçete bu. Bu ülkede bu para vardır.  Bu ülkede bir takım iş insanları vergiden muaf bir şekilde yaşamaktadır. 14 gün içerisinde bu ülke bütçesinin 8’de 1’i oranında para sisteme enjekte edilmiştir demek ki biz, çalışmamızı doğru yaparsak bu gelirleri vergilendirebilirsek insanımıza umut olabileceğiz. Sağlığa, eğitime ve insanların iş hayatında yaşadığı zorluklara çare olabileceğiz. TDP bu dönem iyi kadrolarla, toplum dinamiklerinin içinden gelen insanlarla bu yarışı başladı.  Umarım yarışın sonunda bu değerlendirmeye teveccüh gösterir ve bizi hükümeti oluşturan belirleyici pozisyonlardan birine getirir ve o zamanda bundan önce yaptığımız gibi bundan sonrada halkımızın yanında siyasete devam ederiz” diye konuştu.

“LTB’NİN DEVLETTEN 5 MİLYON ALACAĞI VAR”

Lapta Belediyesi’nde 4 aydır maaşlarını alamayan emekçilere de dikkat çeken Harmancı, devletin belediyelere olan borçlarını ödemesi gerektiğini de belirterek, “Her tarafta yaşanan kaotik duruma rağmen LTB borç almadan tamamlıyor, maaş geriliğimiz yok sosyal hak geriliğimiz yok bir tek 10 aylık  ek mesai  geriliğimiz var. onun dışında çalışmalarımızı çocuklarımıza miras bırakacak bir belediye olarak sürdürmeye devam ediyoruz. Alnımız ak açık bu zorlu dönemlerde Lefkoşa’mızı ve halkımızı borçlandırmadan yolumuza devam ediyoruz. Ayağımızı yorgana göre uzatarak popülizme kaymadan insanlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette bunca zamandır çalışanların evlerine ekmek götürememesi çok önemli ama buradan devlet belediyelerin alacaklarını zamanında ödemek zorunda.  LTB’nin bile 5 milyona yakın devletten alacağı var. Böylesi ortam içerisinde küçük belediyelerin buna benzer alacakları varsa onlar hiç hareket edemez. O yüzden bir an evvel  Covid’den dolayı oluşan ortamın tedavi edilmesinde devlet ön ayak olmalı, haklarımızı iade etmeli bu mesajı verip çalışanların yanında olduğumu ifade etmek isterim.” İfadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu