KıbrısManşetToplum

Harmancı: ” Lefkoşa’yla ilgili elbette daha fazla hayalimiz var”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, iki dönem boyunca elde ettikleri tecrübeyi üçüncü döneme aktarmak için hazır olduklarını, tüm çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı ve “Beni seven, destekleyen herkesin gönlü rahat olsun” dedi

Harmancı: Böyle bir ortamda ‘Ben adayım’ demem hangi hukuka göre zemin bulacaktı?
Kuzey Kıbrıs Web TV‘de yayınlanan “Kaptan’ın Günlüğü” programında Ahmet Kaptan‘ın konuğu olan Harmancı, belediyelerle ilgili önlerinde büyük bir kavga ve kaotik bir ortam olduğunu, bunlardan bazılarının da seçim tarihi ve 51/95 sayılı Belediyeler Yasası olduğunu belirtti.

Harmancı, “Ben neden adaylığımla ilgili hep bir geri durdum? Çünkü ben Lefkoşalıya karşı sorumluluk hissediyorum. Belediyeyi bir erken seçim ortamına itmenin nelere sebep olabileceğini biliyorum. Böyle bir ortamda ‘Ben adayım’ demem hangi hukuka göre zemin bulacaktı? O yüzden bu kavgaları verelim, önümüz açılsın” dedi.

“Yokluktan getirdiğimiz Lefkoşa’yla ilgili elbette daha fazla hayalimiz var”
Belediyelerin Birleştirilmesi Yasası’na göre, Lefkoşa ve Girne Belediyelerinin en küçük belediyeler haline geleceğini, bu konuyla ilgili kendisinin beklentisinin muhalefetiyle iktidarıyla Lefkoşa’da oy toplayanların bunun mücadelesini vermesi olduğunu kaydeden Harmancı, aylardır bununla ilgili Meclis koridorlarında mücadele ettiklerini belirtti ve “Milletvekili arkadaşlar ne yapıyor peki?” diye sordu.

Harmancı, adaylık sinyalini ise şu sözlerle verdi;

“Bunlar olmazsa ne adaylığın önemi var ne de seçimlerin. Ama şunun altını çiziyorum; bu kadar mücadele ettiğimiz, yokluktan getirdiğimiz Lefkoşa’yla ilgili elbette daha fazla hayalimiz var.

“İktidardakiler bize ‘Lefkoşa Belediyesi nasıl batmaz?’ diye hayretle bakıyor”
Bunlarla ilgili de çalışma yapıyoruz. ‘Ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım’ diye konuşmak kolaydır ama kaynak göstermek zorundasınız.

Ben üçüncü bir dönemde geldiğimde kaynağımı nereden bulacağımı ve nasıl kullanacağımı söylemeliyim. İktidardakiler de bize hayretle bakıyor, “Lefkoşa Belediyesi nasıl batmaz?” diye.

“Tecrübemizi üçüncü döneme taşımak için biz hazırız”
Bizim altın madenimiz mi var bir yerden bulup kazalım? Yok ama ne yapıyoruz; Lefkoşalının her bir kuruşuna sahip çıkıyoruz, yeni gelir kapıları elde etmeye çalışıyoruz, Lefkoşa’yı dizlerinin üzerine çökertmiyoruz.

Beni seven, destekleyen herkesin gönlü rahat olsun; Lefkoşayı en iyi tanıyan ekip olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bu tecrübeyi üçüncü döneme taşımak için biz hazırız”

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu