KıbrısManşetToplum

Harmancı: “LTB’nin Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile birleşme dışında başka şansı yok”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin başkent belediyesi olarak coğrafyası en küçük belediyelerden biri haline geldiğini belirterek, “LTB’nin önümüzdeki yıllarda Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile birleşme dışında başka şansı yok” dedi

LTB Başkanı Harmancı, üçüncü kez seçilmesinin aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Seçim öncesinde belediyeler açısından önümüzdeki yılların mali anlamda sıkıntılı geçeceği yönündeki uyarılarını hatırlatan Harmancı, “Seçim önce öncesi uyarmak, seçim sonrası ağlamaktan her zaman daha iyi olanıdır” dedi.

“ŞU ANA KADAR GELİNEN NOKTA BİZLER AÇISINDAN BÜYÜK BAŞARIDIR”

Harmancı, insanların seçim yaparken sadece vaatler üzerine değil olan gerçekliklerle yüzleşmesini sağlamak gerektiğini belirterek, “Bu 1 yıllık süreç kolay olmadı. Şu ana kadar gelinen nokta bizler açısından büyük başarıdır” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin birleştirilmesi sonrası yaşanan süreci de değerlendiren Harmancı, “Başkent belediyesi olarak coğrafyası en küçük belediyelerden biri haline geldik” diye konuştu. Harmancı, LTB’nin diğer belediyelere oranlara devlet katkısındaki payının da azaldığını söyledi.

Harmancı, normal şartlarda 5 yılda bir değiştirilmesi gereken Lefkoşa İmar Planı’nın en son 2012 yılında değiştirildiğini ifade ederek, “Bizde çok az bir alan imara açılırken, Göyeli-Alayköy Belediyesi’nde ise neredeyse 1 milyon metrekareye yakın alan açılıyor” diye konuştu.

“LTB’NİN GÖNYELİ-ALAKÖY BELEDİYESİ İLE BİRLEŞME DIŞINDA BAŞKA ŞANSI YOK”

LTB’nin önümüzdeki yıllarda Gönyeli-Alayköy Belediyesi ile birleşme dışında başka şansı olmadığını söyleyen Harmancı, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Uluslararası alanda kabul görmüş bir başkent belediyesi yerleşimin kısıtlandığı, doğru yükseltme prensiplerinin dahi uygulanmadığı bir noktada daraltılacak ve boğulacak. Bu yaşanabilir bir mücadele alanı değil. Oturup şimdiden doğru planlamalar yapılmalıdır. Belediyeleri birleştirme süreci siyasi kaygılarla, insan unsurunu içine almadan ve bilimsel projeksiyonların çok uzağında ilerledi. Şimdi de aynı hataya düşmeyelim.”

Harmancı, bütün uğraşlarının yeni gelir yaratmak olduğunu ifade ederek, “Biz 901 personelden 702 personele indik. Buna rağmen LTB’nin dün ödediği toplam maaş 51 buçuk milyon TL’dir. Devlet katkımız ise 27 milyon TL’dir. Kesintiler, su, Belediyeler Birliği katkısı ve bankalara olan kısımlar gidince elimizde düşen rakam 17 buçuk milyon TL’dir” açıklamasında bulundu.

“HER AY ŞAPKADAN FİL ÇIKARTMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Her ay ‘şapkadan fil çıkartmak’ zorunda kaldıklarına dikkat çeken Harmancı, “Bu giderlere rağmen yeni yatırımlar yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Harmancı, bazı süreçleri finalize etme noktasında olduklarını söyleyerek, “Bizim seçim döneminde altyapı ve üstyapıya ilişkin ortaya koyduğumuz bir projeksiyon vardı. Ne mutlu ki 10 aylık süre olumlu sonuçlar doğurmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) başlattığı sokakta eylemlilik sürecini ve erken seçim ihtimallerini de değerlendiren Harmancı, “Hükümette çok kolay bir şekilde seçime gidecek bir hava yok” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM İHTİMALİNİ ŞU AŞAMADA ZAYIF GÖRÜYORUM”

Harmancı, hükümeti seçime zorlayacak bir muhalefet anlayışının da olmadığını söyleyerek, “Erken seçim ihtimalini şu aşamada zayıf görüyorum” açıklamasında bulundu.

“Özel sektörle kamu arasındaki makas o kadar bir açıldı ki artık bu statüsel bir mesele haline gelmeye başladı” diyen Harmancı, özel sektör çalışanlarının ağızlarını açtıklarında işlerinden olma korkusuyla maalesef isyan edemediğini de sözlerine ekledi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu