GenelKıbrısManşet

Harmancı: PCR test sayısında artış yapılacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Mehmet Harmancı, belediyelerin Koronavirüs aşılama çalışmalarının durdurulmasına ve Lefkoşa bölgesinde çıkan vakalara ilişkin katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu.

 

Haspolat’taki 27 vaka hakkında açıklamalarda bulunan Harmancı, “Umarım korkmuşuzdur ancak paniklemeyelim. Evet 27 vaka vardı ve 27 vakanın tamamı bir öğrenci yurdunda tespit edilmiştir. Sağlık Bakanlığı ile temas halindeyiz ve PCR test sayısında artış yapılacak” ifadelerine yer verdi.

Surlaiçi’nde de çıkan vakalar ile ilgili de Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğü ve testlerin burada da sayısının artırılacağını belirten Harmancı “Bölgeyi aktif bir şekilde taramaya devam edeceğiz” dedi.

4 Mart tarihinde ikinci dozun başlayacağını belirten Harmancı, bu konuda bir program olmayacağını yetkililerin ifade ettiğini aktardı.

Harmancı, Başbakan Ersan Saner’in Türkiye ziyaretinin ardından 80 bin doz aşının geleceğinin düşünüldüğünü söyleyerek, tedarik bilgisi gelir gelmez, rakama paralel olarak aşılama programının tekrar halk ile paylaşılacağını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu