GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Harmancı: TDP kadroları umudun adresi olabilmeyi başaramamıştır

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2022 Erken Genel Seçimi sonuçlarını değerlendirdi

Gıynık Sosyal Medya

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2022 Erken Genel Seçimi sonuçlarını değerlendirdi

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, TDP’nin baraj altı kalmasındaki hatayı nerede yaptıklarını istişare edeceklerini belirtirken, “Kimseyi suçlamayacağız, ders çıkaracağız.” Dedi.

Harmancı, sandıktan verilen mesajın net olduğunu, TDP kadrolarının umudun adresi olabilmeyi başaramadığını belirtirken, TDP’nin ayrıştırıcı değil birleştirici bir yol haritası ile uzun soluklu bir yolculuğa çıkması gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

“Kimseyi suçlamayacağız ders çıkaracağız.

Biz hatayı nerde yaptıkla başlayıp bunu sadece 3-5 kişiyle değil bu geleneğe başından beri emek vermiş, katkı koymuş yol arkadaşlarımızla konuşmalıyız. Halkımızı ve sivil toplumu da  bu istişarelerin merkezi yaparak elbette.

Verilen mesaj nettir. TDP kadroları umudun adresi olabilmeyi başaramamıştır. TDP’nin yeni fikirlerle ve genişleteceği kadroları ile ayrıştırıcı değil birleştirici bir yol haritası ile uzun soluklu bir yolculuğa çıması gerek.

Süreç analizlerini duygusallıktan arınıp biraz daha gerçekçi inceleyerek daha geniş ve net olarak ifade edeceğiz elbette.

Benim tavrım bugün için bellidir, ortak hedefler doğrultusunda mümkün olan başarı hikayeleri için birleştirici bir duruş sergilemek olacaktır. İlerleyen günlerde daha net daha somut olarak açıklayacağım gelişmeler olacaktır.

Son seçim sürecinde yılmadan usanmadan partiyi ayakta tutmaya çalışam başta gençler olmak üzere sorumluluk alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu