EkonomiKıbrısManşetToplum

Harup üreticilerine ‘geç müjde’

Binboğa’nın hazırlıklarını tamamlamasını beklediklerini dile geçiren Çavuş, harubu en geç Pazartesi alabileceklerini açıkladı

Binboğa’nın hazırlıklarını tamamlamasını beklediklerini dile geçiren Çavuş, harubu en geç Pazartesi alabileceklerini açıkladı.

ÜRETİCİYE DESTEĞİ ARTIRMA SÖZÜ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, ülkede üretimle ilgili sıkıntıların muhakkak olduğunu kendilerinin de görevinin bu sıkıntıları minimize etmek olduğunu dile getirerek, yaptıkları çalışmalar ve ödemelerin ortada olduğunu, 2024 yılı bütçesinde hükümetin ortaya koyduğu politikanın da bütçe açıklandıktan sonra da hep birlikte görüleceğini söyledi. Çavuş, üreticiye her geçen gün daha da fazla desteği artırarak ülkenin gıda arzını karşılamakla mükellef olduklarını kaydetti.

ÇEKİRDEK FİYATI 3 TL’YE DÜŞTÜ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, hükümetin bu yıl ilk kez haruba büyük destek verdiğini kaydetti ve harubun serbest piyasa ürünü olduğunu söyledi. Çavuş, bu yıl gerek dünya ülkelerdeki istikrarsız politikalarla gerekse harubun muadili çıkan diğer üründe kimyasal çıkmasıyla çekirdek fiyatının 20-23 TL’den 3 TL’lere düşmesiyle bu yıl harup borsasının çalışmadığını kaydetti.

“HARUBA 10 TL KİLOSU DESTEK AÇIKLADIK”
İtalya’da borsanın açılmadığını, Türkiye’de ise harup fiyatının 6 TL olduğunu ve hasadının yapılmamakta olduğunu dile getiren Çavuş, ülkedeki çekirdek harubun ağırlığının yüzde 8 ve 12 olduğunu buna rağmen dünyadaki harup aromasının ülkede olmasından ve devamlılığının arzu edilmesinden dolayı hükümetin tarihte ilk kez haruba 10 TL kilosu destek açıkladığını vurguladı. Harubun alımı ile ilgili Binboğa’nın hazırlıklarını tamamlamasını beklediklerini dile geçiren Çavuş, bu ürünü en geç Pazartesi alabileceklerini ve önemli olanın ürünün doğru şekilde alması olduğunu belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu