EkonomiKıbrısManşetToplum

“Harupta takke düştü kel göründü”

Alas, “Başta Fikri Ataoğlu olmak üzere Binboğa Yönetimi, neden harup alımının Binboğa tarafından yapılmadığını tüm şeffaflığı ile bu topluma açıklaması şarttır” sözleriyle ateş püskürdü

Alas, “Başta Fikri Ataoğlu olmak üzere Binboğa Yönetimi, neden harup alımının Binboğa tarafından yapılmadığını tüm şeffaflığı ile bu topluma açıklaması şarttır” sözleriyle ateş püskürdü.


“TAM BİR BECERİKSİZLİK SERGİLENDİ”
Halkın Partisi Genel Sekreteri ziraat yüksek mühendisi Turgut Alas, harup alımı konusunda Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın tam bir beceriksizlik sergilediğini savunarak, Binboğa’nın daha önce verilen onca söze rağmen asli görevlerini yerine getiremez hale geldiğini ve sonuçta da üreticilerin mağdur edildiğini kaydetti.

“HARUP TÜK TARAFINDAN SATIN ALINACAK”
31 Ağustos’ta Binboğa Ltd. yetkililerinin yaptıkları açıklamada her yıl olduğu gibi bu yıl da harup üreticisinin yanında olduklarını, üreticinin yanında dimdik durmaya devam edeceklerini ve Binboğa’nın kuruluş amacı gereği harup üreticisinin zarar etmesine izin vermeyeceklerini söylediklerini hatırlattı. Bugün gelinen noktada, harubun Binboğa Ltd. tarafından değil de Toprak Ürünleri Kurumları tarafından satın alınacağı açıklandığına işaret eden Alas, tepkisini dile getirdi.

“BİNBOĞA, VERDİĞİ SÖZLERİ TUTAMADI”
 “Altı ay önce, partizanca geçici işçi istihdamı yaptığı, yine yandaşlara 400 bin TL’lik yem dağıtıldığı gibi sebepler nedeniyle KOOP-SEN ile kriz yaşayan Binboğa’nın bugün harubu satın alacak parayı bulamaması abesle iştigaldir. Kaynakları doğru yerde kullanmak yerine siyasi menfaat için kullananların Binboğa’yı getirdiği durum içler acısıdır” diyen Alas, “Kendilerinin de vurguladıkları “kuruluş amacını” yerine getirememiş, verdiği sözleri tutamamış olan Binboğa, tarihte bir ilki yaşatmış TÜK’ün ilk kez harup alımı yapmasına sebep olmuştur” dedi.

“HÜKÜMETİN İŞ BİLMEZLİĞİ BİNBOĞA’YI DA ES GEÇMEDİ”
 “Üreticinin ürününü geç de olsa satabilecek olması sevindiricidir, fakat Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Binboğa için takke düşmüş kel görünmüştür” diyen Alas, “Nasıl olsa birileri harnubu alıyor, sorun çözüldü diye yaklaşırsak, bu anlayış bugünü kurtarabilir fakat önümüzdeki üretim sezonlarında da aynı sorunların yaşanmasını engellemez” şeklinde konuştu. “Hükümetin tüm kurumlarda ve memlekette yarattığı iş bilmezlik ve yönetememe hastalığı Binboğa’ya da bulaştı” diyen Alas, “Başta Fikri Ataoğlu olmak üzere Binboğa Yönetimi, neden harup alımının Binboğa tarafından yapılmadığını tüm şeffaflığı ile bu topluma açıklaması şarttır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu