KıbrısManşetToplum

Hasan Sungur: Arhun’un açıklamaları bizi üzdü!

İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur, Sendika Başkan Yardımcısı Metin Arhun’un asgari ücret tespit çalışmaları çerçevesinde bir TV programında yaptığı açıklamalara ilişkin olarak, araştırma başlatıldığını söyledi.
Sungur ayrıca, yayınlanan videoda montaj olabileceğini kaydetti.

İşverenler Sendikası Başkanı Hasan Sungur, Sendika Başkan Yardımcısı Metin Arhun’un asgari ücret tespit çalışmaları çerçevesinde “Ücretinden memnun olmayan Kıbrıslı Türkler ülkeden ayrılarak, Avrupa’ya gidip çalışsın.” sözlerinin ardından Kıbrıs Postası’na konuştu.

Metin Arhun’un programdaki açıklamalarını araştırmak için görevlendirme yapıldığını belirten Sungur, konuyu araştırdıklarını ve ilerleyen günlerde detaylı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

“MONTAJ OLABİLİR”

Hasan Sungur, yayınlanan videoda montaj olabileceğinden şüphelendiklerini ifade ederek, “Sendikamızın bir misyonu vardır; iş barışını koruyarak, çalışanları en iyi noktaya getirebilmek. Maksimum tüm rakamı zorlayarak, vatandaşlarımızın ülkeden göç etmesini engellemek.” diye konuştu.

“Metin Arhun’un açıklamaları bizi üzdü” diyen Sungur, konunun yanlış anlaşıldığının altını çizdi ve “Yanlış anlaşılmalar zinciri umarım çözülecek. Tek işçimizin dahi ülke dışına çıkmasını istemiyoruz. Metin Bey ile konuştuk ancak açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyledi. Formüller geliştirmemiz gerekiyor. Hür-İş ile yapacağız çalışmalarla ortak yere varmaya çalışacağız.” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu