KıbrısManşet

Hasan Taçoy: Portekiz’deki seçim yasakları, İspanya’daki TV kanallarında uygulanmaz ve müdahale olur

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, “Türkiye’nin, KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiği” iddialarıyla ilgili dikkat çeken “İspanya – Portekiz” benzetmesi yaparak, seçimlere müdahaleyi kısmen doğruladı.

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu ‘Sabah Postası’ programın konuk olarak, kamuoyunda sıkça tartışılan “Türkiye’nin, KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiği” iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Seçim yasaklarının devreye girdiği süreçte, dönemin Başbakanı Ersin Tatar lehine Türkiye televizyonlarından yapılan propagandalara işaret eden ilginç bir örnek veren Taçoy, müdahaleyi kısmen doğruladı.

Taçoy’un, İbere Yarımadası’nda komşu olan İspanya ve Portekiz ile ilgili dikkat çeken açıklaması şöyle:

“Ben hep Portekiz ve İspanya’yı örnek veriyorum. Portekiz’de seçim yasakları kısıtlanır, ama herkes ispanya kanallarını izlediği için orada yasaklanmaz. Ve bu şekilde Portekiz siyasetine müdahale olur. Bu dünyanın her yerinde vardır. Güney Kıbrıs’ta da vardır, Güney – Yunan ilişkisinde de vardır. Bu hep böyledir. ELAM’ın oylarını arttırmasının nedeni de Yunanla ilişkilerini düzeltmesindendir.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu