Güney KıbrısKıbrısManşetToplumTürkiye

Hasan Yılmaz Işık’tan Anastasiadis’e tepki

KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Rum lider Nikos Anastasiadis’in, garantör ülke Türkiye’yi “işgalci” olarak atfetmesinin tam bir softa şaşırtması olduğunu belirterek, bunu şiddetle protesto etti

KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Rum lider Nikos Anastasiadis’in, garantör ülke Türkiye’yi “işgalci” olarak atfetmesinin tam bir softa şaşırtması olduğunu belirterek, bunu şiddetle protesto etti.

Işık yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Rumlarını adanın tek devleti ve hükümeti olarak kabul eden hiçbir uluslararası anlaşma olmadığı gibi garantör ülke Türkiye’nin de tanımadığını kaydetti.

Bunu Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e bildirdiklerine işaret eden Işık, Rum lider Nikos Anastasiadis’e de, işgalcinin, Rum ve Yunanistan olduğunu anımsattı.

Hasan Yılmaz Işık, Anastasiadis’e, silah zoru ile uzaklaştırılan “1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” kurucu ortağı Kıbrıs Türkü’nün onayı olmadan 59 yıldır gasp ettiği devlet nimetlerini tepe tepe kullanmaktan vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Işık ayrıca, Anastasiadis’in yaptığı açıklamalar ile suçlu konumdan kurtulamayacağını belirterek, Anastasiadis’e, korsanlıkta ısrar etmesinin bedelini ödemek zorunda kalacağını anlaması için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını doğru değerlendirmesi uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu