KıbrısManşetSiyaset

Hasgüler: ‘Büyük hayallerimize odaklandık, şimdi kim izolasyonlarla uğraşacak’ düşüncesi hep ağır bastı

GIYNIK Web TV canlı yayınında Cenevre'de gerçekleştirilen 5+BM toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, Kıbrıs Türk toplumuna uygulunan ambargo ve izolasyonların gündeme gelmemesini eleştirdi

GIYNIK Web TV canlı yayınında Cenevre’de gerçekleştirilen 5+BM toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, Kıbrıs Türk toplumuna uygulunan ambargo ve izolasyonların gündeme gelmemesini eleştirdi.

Annan Planı döneminde bütünlüklü çözüme odaklanılarak Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyon ve ambargoların gündeme gelmediğini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, “O dönemki siyasi liderliğimiz çıtayı yüksek tuttu. ‘Biz Kıbrıs sorununu çözüyoruz, izolasyonları boşver’ zihniyetiyle hareket edildi. İzolasyonların kalkması Kıbrıs sorununun çözümüne engel değil, aksine Kıbrıs sorunun çözümü ekonomik bir entegrasyon temelinde olacağı için, güçlü iki ekonomi eşitliği de sağlanmış olacaktı. Fakat sol fikriyatın federalizm tutkusu ve federasyon konusundaki hayali düşünceleri bu kazanımların sağlanmasını önüne geçti” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bugün Cenevre’de yine aynı hataların tekrarlandığını ifade eden Hasgüler, “Değişen bir şey yok. ‘Büyük hayallerimize odaklandık, şimdi kim izolasyonlarla uğraşacak’ düşüncesi ağır bastı. ‘Federasyon dururken izolasyonlarla mı uğraşacağız’ diyen solcularla, ‘iki devletli çözüm dururken izolasyonlarla mı uğraşacağız’ diyen sağcılar arasında bir fark yok, aynı zihniyeti taşıyorlar. Halk için, millet için uğraşma ve halkın yararına çalışma düşünceleri yok” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu