KıbrısManşet

Hasipoğlu: Bu tür açıklamaları cahilliklerine veriyorum

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, ABD Senatörlerinden Bob Menendez’in yapmış olduğu açıklamaları için, "Hayal içinde yaşamaya devam ediyorlar" şeklinde değerlendirdi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, ABD Senatörlerinden Bob Menendez’in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından “III. Makarios Büyük Haç Nişanı” ile ödüllendirilmesi töreninde yaptığı konuşmada “Kıbrıs’a ve ilişkimize olan bağlılığım derin ve köklüdür, ABD Senatörü olduğum sürece de devam edecektir. Amacım son Türk askerinin Kıbrıs adasından ayrıldığını görmektir” açıklamasını cahillik olarak değerlendirdi.

Bob Menendez’in yapmış olduğu açıklamaya tepki gösteren Hasipoğlu, bu tür açıklamaların bir hayal ürünü olduğunu belirterek açıklamayı yapanlara oturup tarih kitaplarını okumaları için tavsiyede bulundu.

“Hayal içinde yaşamaya devam ediyorlar” ifadeleri ile yabancı diplomat ve senatörleri işaret eden Hasipoğlu, adada Türkiye’nin garantörlüğünün, Türk askerinin varlığının ve Türkiye’nin fiili ve etkin var oluşunun UBP’nin kırmızı çizgisi olduğunu ve bunu bertaraf eden hiçbir anlaşmayı kendisinin ve partisinin kabul etmeyeceğini vurguladı.

MENENDEZ’E CAHİL DAMGASI

Menendez’in yapmış olduğu açıklamalara yönelik eleştirilerde bulunan Hasipoğlu, bu tür açıklamaların Kıbrıs meselesine bilmemekten kaynaklandığını belirterek, “Amerika’da Rum-Yunan helen lobisi çok güçlü bir lobidir. Dolayısıyla para ile de satılırlar, bu tür açıklamaları para ile de yaparlar. Kıbrıs meselesini açıp okumazlar, bu garantörlük hakkı nereden geldi, bu adadaki barışın ve güvenin teminatı hangi askerdir, Kıbrıs Türkü’nün canını ve malını kurtaran kimdir, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesindeki en büyük teminat kimindir açıp bir okusunlar. Bu tür açıklamaları cahilliklerine veriyorum” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu