GenelKıbrısManşet

Hasipoğlu Cenevre zirvesini değerlendirdi

UBP Genel Sekreteri ve Müzakere Heyeti üyesi Oğuzhan Hasipoğlu, "İstikbal mücadelemize devam edeceğiz...Egemenlik talebimizin Güney komşunuz tarafından makul karşılanmasını beklerdik. BM tarafından ortak zemin arayışı 2 veya 3 ay içerisinde yapılacak toplantıyla bir kez daha denenecek" dedi.

UBP Genel Sekreteri ve Müzakere Heyeti üyesi Oğuzhan Hasipoğlu, Cenevre zirvesinin sona ermesi ardından açıklamalarda bulundu, “BM tarafından ortak zemin arayışı 2 veya 3 ay içerisinde yapılacak toplantıyla bir kez daha denenecek. Egemenlik talebimizin Güney komşunuz tarafından makul karşılanmasını beklerdik. Bu ada üzerinde Kıbrıs Rum tarafı ne kadar Egemen ise, biz de o kadar egemeniz” dedi.

“Eşit Egemenliğimizi ve Uluslararası eşit statümüzü, yıllar süren federasyon müzakere sürecinden sonra ilk kez talep ettiğimiz Cenevre zirvesi bugün sona erdi. Bu haklı ve meşru talebimizi,  BM Genel Sekreteri toplantının kapanışında kayıt altına alarak açıkladı” ifadelerini kullanan Hasipoğlu,  “Güney komşumuzun da Crans Montana görüşmesinden kaldığı yerden Federasyon temelli görüşme yapma talebini ifade etti. Bu zirve sonucunda ortak bir zemin olmadığı tesbiti yapıldı” şeklinde konuştu.

Oğuzhan Hasipoğlu, “BM tarafından ortak zemin arayışı 2 veya 3 ay içerisinde yapılacak toplantıyla bir kez daha denenecek” bilgisi paylaşarak, “Egemenliğimizden, kendi kendimizi yönetme talebinizden ve iki tarafın işbirliği dayalı pozisyonumuzdan geri adım atmayacağımızı, yarım asırdır devam eden federasyon müzakerelerinin bir sonuç vermeyeceğini Cumhurbaşkanımız bir kez daha yineledi” dedi.

Müzakere Heyeti üyesi Oğuzhan Hasipoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Egemenlik talebimizin Güney komşunuz tarafından makul karşılanmasını beklerdik. Zira bu talebimiz, Kıbrıs Türk halkının doğuştan var olan hakkıdır. Bu ada üzerinde Kıbrıs Rum tarafı ne kadar Egemen ise, biz de o kadar egemeniz. Müzakere sürecinden bağımsız olarak, masa içinde ve dışında egemenlik ve  istikbal mücadelemize devam edeceğiz”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu