
Ektam Kıbrıs Ltd. çalışanlarının 6 Şubat’ta toplu şekilde işten çıkarılmasının ardından Köprülü’deki üretim tesisi önünde başlattıkları grev 19’uncu gününe ulaştı.
Grevin 16’ncı gününde alana giderek işçilerle bir araya gelen Başbakan Ünal Üstel’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu da eşlik etmişti.
Hükümet kanadı, sürecin diyalog ve uzlaşıyla çözülmesi gerektiğini vurgularken, 24 Şubat’ta yapılması planlanan toplantı grevin geleceği açısından kritik bir aşama olarak görülmüştü.
Bakan Hasipoğlu ise işveren tarafının sendika ile doğrudan temas kurmaktan kaçındığını savunarak, salı günü işçilere net bir yanıt verileceğini ifade etmiş ve “Ya bu iş kopacak ya da uzlaşı sağlanacak” demişti.
TOPLANTI 26 ŞUBAT’A ERTELENDİ
Bugün Cumhuriyet Meclisi’nde konuyla ilgili konuşan Hasipoğlu, işverenin bugün de toplantı için hazır olmadığını söyledi. Görüşmenin perşembe günü saat 13.30’da Bakanlıkta yapılacağını belirten Hasipoğlu, sendikanın onayı alınarak taleplerin iletileceğini ve Bakanlığın arabuluculuk rolünü üstlendiğini ifade etti.
Emek-İş’in, Bakanlık tarafından Ektam’da sendikalaşma için yetkilendirildiğini anımsatan Hasipoğlu, Toplu İş Sözleşmesi’nin şirkette uygulanabilmesi için aracılık etmeye çalıştıklarını ancak işveren tarafının toplantıya katılmadığını söyledi. Hasipoğlu, konuyla ilgili olarak tarihte ilk kez Bakanlığın işvereni polise şikâyet ettiğini de açıkladı. İşçilerin işe dönmek istediğini vurgulayan Hasipoğlu, çalışanların hak ettikleri hakları alabilmesi için müzakerelerin zorunlu olduğunu ve sürecin yasa çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.
Bakanlık olarak her zaman çalışanların yanında olduğunu da ifade eden Hasipoğlu, Meclis’e seslenerek bu görevde ortak bir şekilde de çalışılabileceğini ifade etti.



































