KıbrısManşetToplum

Hasipoğlu: “Güney Kıbrıs Rum yönetimi kaçak dövüşüyor ve yanlış yapıyor”

 

“KORKULARI KKTC EKONOMİSİNİN GELİŞMESİ”
Cumhurbaşkanlığında bugün gerçekleşen avukat Akan Kürşat ile ilgili toplantıya katılan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu BRT’de 14. Saat programına açıklamalarda bulundu.

“MÜLKİYET KAPSAMLI ÇÖZÜM PLANLARINDA GÖRÜŞÜLDÜ”
Hasipoğlu, “Kıbrıs meselesindeki mülkiyet problemi kapsamlı çözüm planları görüşülürken hep gündeme geldi. Ve BM’de aslında o dönemde bir parametre oluşturdu. O dönemdeki parameter ne idi? Bir çözüm olursa Ada’nın kuzeyindeki nüfus ve mülkiyet çoğunluğu Kıbrıslı Türkler’de, Güney’de de Kıbrıslı Rumlar da olacak şekilde bir parametre vardı. Ve hep biz çalışmalarımızı müzakerelerde bunun üzerine yaptık. Ama bütün çözüm planlarına da hayır diyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğu için bu parametre çözüm planı devreye girmediği için hayat bulmadı”dedi…

“RUM TARAFI HERHANGİ BİR BELGE, BİLGİ İTALYAN MAKAMLARINA GÖNDERMEDİ”
Oğuzhan Hasipoğlu, “Rum tarafı maalesef Akan arkadaşımızla ilgili herhangi bir belge, bilgi İtalyan makamlarına göndermedi. Ve bu konuda Rum tarafı çeşitli açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. İşte bu soruşturmayı daha da genişleteceğiz. Rum mallarıyla bağlantısı olan herkesle ilgili bir süreç yaşatacağız diyorlar. Korku salmaya çalışıyorlar. Korkuları da KKTC ekonomisinin gelişmesidir. Rum tarafı bundan rahatsız olmaktadır. Ne çözüm planlarına evet diyerek bu meseleye nihai bir çözüm bulunmasına katkı sağlamaktadırlar ne de bizimle oturup bu konuda bir uzlaşıya varmaktadırlar. Haklarını mahkemede aramaya çalışmaktadırlar. Ama yargı yolu da bellidir. Rumlar, 2006 yılında kurulan Taşınmaz Mal Komisyonuna başvurarak AİHM’e gitmeden önce iç hukuk yolunu tüketmesi gerekir.Sayın Kürşat’ın meselesinin detayları bazı söylemler var. İşte daha önce 2000’li yılların başında bazı İngilizleri dolandıran Garry Robb isimli bir şahıstan bahsediliyor. “Aga Developments” şirketinden bahsediliyor. Dolayısıyla onunla bağlantı kurup, ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Ama henüz ortada bir mahkeme kararı var mı? Bir tutuklama emri var mı? O konu da dahi herhangi bir belgeyi gün yüzüne çıkarmadı. Kamuoyuyla, İtalyan makamları ile paylaşmadı. Burada Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kaçak dövüşüyor ve yanlış yapıyor”.

“KKTC DEVLETİ OLARAK KONUNUN ÜZERİNE CİDDİ ŞEKİLDE EĞİLECEĞİZ”
Hasipoğlu, “Bu konuda Cumhurbaşkanlığı nezdinde toplantılarımıza bugün başlıyoruz. Bu konunun üzerine KKTC devleti olarak ciddi şekilde eğileceğiz” .

Diğer Haberler

Başa dön tuşu