KıbrısManşet

Hasipoğlu: Hükümet kurma görevi Sucuoğlu’na verildiğinde 1 haftada sürecin tamamlanacak

Ülkede yaşanılan siyasi kriz hakkında açıklamada bulunan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, "Dejavu yaşıyoruz, bunların olmasını istemezdik" diyerek sözlerine başladı ve  yaşanılan sürece rağmen UBP her zaman dimdik ayakta olduğunun altını çizerek dün Sucuoğlu'na verilen desteği işaret etti.

ELİF DÜLGER

Gündem Kıbrıs – Ses Kıbrıs ortak yayında konuşan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, ülkede yaşanılan siyasi krize dair değerlendirmede bulundu.

Ülkede yaşanılan siyasi kriz hakkında açıklamada bulunan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, “Dejavu yaşıyoruz, bunların olmasını istemezdik” diyerek sözlerine başladı ve  yaşanılan sürece rağmen UBP her zaman dimdik ayakta olduğunun altını çizerek dün Sucuoğlu’na verilen desteği işaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kararı hakkında konuşmasına devam eden Hasipoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın vereceği karar göre yol haritası belirlenecek. Amacımız hükümet oluşumu ile ilgili zaman kaybetmemek. Önümüz bayram 15 günlük yasal süreç var umarım en pratik şekilde bu süreç atlatılır” dedi ve hükümet istifası onaylanması durumunda oluşacak süreç hakkında bilgi veren Hasipoğlu, hükümet kurma görevi Sucuoğlu’na verildiğinde 1 haftada sürecin tamamlanacağını aktardı.

Atun’un tavrına yönelik değerlendirmede bulunan Hasipoğlu, “Günün sonunda bu bir özveri olayıdır. Ben bir kriz yaratmak istemedim uzlaşı yoluna başvurdum bu şekilde düşünmek lazım Bakanlar Kurulu’nda ben yoktum ama bu Başbakan’ın kararıdır. Bütün bakanların yapacağı eylemde Başbakan’ın sorumluluğundadır” ifadeleri ile kendi istifa sürecini anımsattı. Hasipoğlu, “Atun çok kıdemli bir vekil arkadaşımız. Bir görüş farklılığı olabilir, kabine içinde olabilir. Ama gün sonu takım kaptanı seni oyundan çıkarmak istiyorsa buna saygı duymak zorunda olmalıydı” diyerek “olay makam değil hizmet ve uyum olayıdır şu anda da bir uyumsuzluk var” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu