GenelKıbrısManşetSiyaset

Hasipoğlu: “Maraş’la ilgili alınan pozisyon yanlış değildir”

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Hasan Hastürer’in sunduğu programa telefonla bağlanarak gündemde yerini koruyan Maraş konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, 1979 Doruk Anlaşması’na işaret ederek, “Anlaşmada kapsamlı çözümden önce Maraş’ın açılması ve 74 öncesi sahiplerine iade edilmesi denmiştir” diyerek, Doruk Anlaşması’nın BM kararlarından hukuken daha bağlayıcı olduğunu söyledi; Maraş’la ilgili alınan pozisyonun yanlış olmadığını ifade etti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Hasan Hastürer’in sunduğu programa telefonla bağlanarak gündemde yerini koruyan Maraş konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maraş’ta ‘BM Güvenlik Konseyine ve hukuka aykırı adımlar atılıyor’ eleştirilerini değerlendiren Hasipoğlu, BM Güvenlik Konseyi’nin, 1984 yılında Palm Beach sahilindeki örgünün 500 metre kaydırılması, Rumların şikayeti üzerinde tepki olarak 550 sayılı kararı aldığını ifade etti.

1979 Doruk Anlaşması’na dikkat çeken Hasipoğlu, “Anlaşmada Maraş’taki malların 74 öncesi sahiplerine iade edilmesi ve bunun BM gözetinde gerçekleşmesi yer alıyor. Bu metin Denktaş ile Kiprianu’nun imzaladığı bir metindir” dedi.

Anlaşma metninde ‘kapsamlı çözümü beklemeden Maraş’ı açın ve 74 öncesi sahiplerine iade edin’ dendiğini söyleyen Hasioğlu, Doruk Anlaşması’nın hukuken daha bağlayıcı olduğunu dile getirdi.

Maraş’taki malların Taşınmaz Mal Komisyonu üzerinden eski sahiplerine iade edilmesine yönelik bir yol haritası çizileceğini dile getiren Hasipoğlu, “Bu yüzden Maraş’la ilgili siyaseten yanlış pozisyon aldığımızı düşünmüyorum” diye konuştu.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun mülk sahibi olarak kimi gösterecekse, mülklerin iadesini gerçekleştirmek veya parasını ödeyip mülklerin satın alınması şeklinde sürecin ilerleyeceğini söyleyen Hasipoğlu, yapılan eski sahiplerinin yaptığı toplam 300 başvuruda, 200 kişinin mallarının iadesini istediğini, 100 kişinin ise parasının ödenmesini istediğini aktardı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu