KıbrısManşetSiyaset

Hasipoğlu: Ortak bulamazsak tek başımıza azınlık hükümeti kurarız

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, UBP'nin erken seçimden yana olmadığını fakat diğer partilerin iş yapmaktan kaçması halinde başka bir çare olmadığını vurguladı

GIYNIK ÖZEL

BRT’de Levent Kutay’ın sunduğu 50+1 programının konuğu olan UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, UBP’nin erken seçimden yana olmadığını fakat diğer partilerin iş yapmaktan kaçması halinde başka bir çare olmadığını vurguladı. Halkın Partisi ile görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Hasipoğlu, şu anda en sağlıklı konjonktürün ve kendisinin de gönlünden geçenin UBP-HP hükümeti olduğunu vurguladı.

“ERKEN SEÇİM İSTEMİYORUZ”

“UBP, erken seçim istemiyor ama diğer partiler ‘iş yapmak istemeyiz’ diyorsa ve gönülsüzlerse bizim de halkın iradesine başvurmaktan başka çaremiz yok. Dün akşam belli bir noktaya kadar gelindi. HP ile görüşmeler devam ediyor. Günün sonunda belli bir zeminde anlaşılması halinde, ortak vizyon olması halinde her iki partinin de yetkili kurulları bir araya gelecek ve ortaklık kurulacaksa kurulacak.”

“ORTAK BULAMAZSAK…”

Günün sonunda bir hükümet kurulacak. Eğer başka bir partiyle koalisyon kuramazsak, UBP tek başına azınlık hükümeti oluşturarak seçim kararı alabilir ve muhalefetin destek verdiği konularda adımlar atılabilir. Halk seçim değil icraat istiyor. Benim diğer partilere çağrım; iş yapmak istiyorlarsa ki bu halk iş yapıldığını görmek istiyor, UBP’ye kapılarını kapatmasınlar. Halkın beklentilerini karşılayalım. Muhalefette olmak kolaydır. Oturduğunuz yerde eleştirirsiniz ama bu halk iş yapabilecek, hükümette olacak vekiller ve bakanlar görmek istiyor. UBP-CTP ortaklığı konusu gündemden kalktı. UBP-DP-YDP hükümeti de mümkündür ama şu anda en sağlıklı konjektür UBP-HP hükümetidir. Üçlü koalisyonda nisap sağlanması, komitelerin oluşturulması ve yasaların geçilmesinde sorun yaşanabilir.”

“DÖRTÜ HÜKÜMET ZAMAN KAYBIYDI”

“Dörtlü hükümetin görevde olduğu 15 aylık süreç bana göre bir kayıptı. Ülke için bir kayıp olarak görüyorum ben o süreyi. Şu anda hem UBP hem de HP’nin başında farklı isimler var ve yeni bir vizyon ortaya konulabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde her iki partinin başkanın da aday olması yaşanması gereken demokratik bir süreçti. Şu ya da bu sebepten dolayı UBP ile koalisyon kurmayıp, icraat yapabileceklerse, UBP’yi dışarda bırakıp tekrardan dörtlü hükümet kurabileceklerse kursunlar. Bir inat uğruna UBP ile hükümet kurmayıp da bu halkı seçime zorlayanlara da halkın yanıtının sert olacağını düşünüyorum.”

“İCRAAT HÜKÜMETİ OLMAYACAKSA SEÇİM”

“Benim arzu ettiğim UBP-HP hükümetinin kurulmasıdır. Önce belli prensiplerde anlaşmaya varmalıyız. Eğer icraat hükümeti kurulmayacaksa bana da göre de en kısa sürede seçim olmalıdır. Bu nedenle 17 Ocak tarihi neden olmasın.

Hükümet krizlerini yaşamamak için, seçim barajının 7-8’lere seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Karma sistem de kalkabilir ama tartışılabilecek bir konudur.

UBP’nin Cumartesi gününe kadar bir süresi var. Zaten hükümet kurulamayacaksa da Cumartesi gününü beklemeden görevi iade edecektir Sayın Saner. Bence Ocak ayında bir erken seçime gitmeliyiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu