Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetSiyaset

Hasipoğlu, Paskalya Yortusu vesilesiyle Güney Kıbrıs’tan gelen açıklamaları kınadı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Ortodoks Hristiyanlar için en kutsal günlerden biri olan Paskalya Yortusu vesilesiyle Güney Kıbrıs’tan gelen açıklamaları hayret ve tepkiliyle karşıladıklarını söyledi. 

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Ortodoks Hristiyanlar için en kutsal günlerden biri olan Paskalya Yortusu vesilesiyle Güney Kıbrıs’tan gelen açıklamaları hayret ve tepkiliyle karşıladıklarını söyledi. 

Hasipoğlu, dini bir günü siyasi şova çevirmeyi tercih eden gerek Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, gerekse Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Georgios’un sözlerini esefle kınadıklarını söyledi. 

Hasipoğlu,  yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs’tan Türkleri kovacağını söyleyecek kadar kendisinden geçen Rum yetkililerde hala Türk nefretinin güncelliğini koruduğunu herkesin görmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.” dedi. 

-“Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiiili garantisinin, bizler için ne kadar yaşamsal olduğunu herkes yeniden idrak etmiştir”

Kıbrıs Türk siyasetiyle Rum siyasetinin en büyük farkının, klisenin Rum yönetimi üzerindeki radikal etkisi olduğuna dikkat çeken Hasipoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Rum Ortodoks Kilisesi’nin Kıbrıs Rum siyasi tarihinde oynadığı rol hep hafızamızdadır . Çözümün eşiğine geldiğimiz her aşamada devreye girip Rum siyasetini etkilemişlerdir. 

Artık bilinmelidir ki; çözüm masadaki değil, sahadaki gerçekliktir. Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı devlet, iki ayrı kimlik gerçeği, bu nefret söylemleriyle kendisi bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu sözlerle, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiiili garantisinin, bizler için ne kadar yaşamsal olduğunu herkes yeniden idrak etmiştir.

Rum Lider ve Başpikopos’un sözlerinin Ada’daki iki halk arasındaki atmosferi zehirlemekten başka işe yaramadığı ortadadır.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu