KıbrısManşetToplum

Hasipoğlu: “Rum Yönetimi, ibadet yerlerinin korunması sorumluluğu çerçevesinde önlem almalıdır”

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Limasol’da meydana gelen camii saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Rum Yönetimi, ibadet özgürlüğünün ve ibadet yerlerinin kutsallığının korunması sorumluluğu çerçevesinde bir an önce gereken önlemleri almalıdır” dedi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Limasol’da bulunan İbrahimağa Köprülü Camisi’ne gece saatlerinde yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Hasipoğlu, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Limasol’da bulunan camiye molotof kokteyli ile düzenlenen saldırıyı üzülerek öğrenmiş bulunuyorum.

Unutulmamalıdır ki farklı kültürler ve dinler arasında hoşgörü, dünyevi barış ve uyumun temel taşıdır ve farklı inançlara mensup halkların birbirine olan saygısı ve anlayışı için elzemdir…

Bu çirkin saldırı özelde Güney Kıbrıs’ta yaşayan Müslüman kardeşlerimize ve tüm İslam alemine yapılmış bir saldırıdır.

Rum Yönetimi, ibadet özgürlüğünün ve ibadet yerlerinin kutsallığının korunması sorumluluğu çerçevesinde bir an önce gereken önlemleri almalıdır. Farklı dinlerin ve kültürlerin birbirini anlamaya ve saygı göstermeye yöneMerhaba, Refiye Kahramanlik çabaları, toplumsal huzurun korunmasını sağlar.

Bu tür saldırılar sadece Müslümanları hedef almamaktadır.

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu son saldırıyla alakalı faillerin derhal yakalanması için gerekli soruşturmayı sözde değil fiilen başlatmasını ve suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyorum.

İslam karşıtlığının göstergelerinden biri olan bu tür saldırılar ve  eylemlerin son bulmasını umuyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu