GenelKıbrısManşet

Hasipoğlu: Tüm kalemlerin izahını komitede yapacağız

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, deprem nedeniyle yapılacak olan maaş kesintilerindeki paranın nereye gideceğini ve ‘hükümete güvenmiyoruz’ diyenlerin olduğunu dile getirerek, “Toplanacak paranın kuruş kuruş hesabını vermeye hazır bir hükümet var” dedi.

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, deprem nedeniyle yapılacak olan maaş kesintilerindeki paranın nereye gideceğini ve ‘hükümete güvenmiyoruz’ diyenlerin olduğunu dile getirerek, “Toplanacak paranın kuruş kuruş hesabını vermeye hazır bir hükümet var” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, bir programa konuk olarak soruları yanıtladı.

Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi için Türk milletine ve KKTC vatandaşlarına başsağlığı dileyerek, “Bunu unutmayacağız…” dedi.

“Hükümetin depremde hayatını kaybeden çocuklar için bazı plan projeleri var” diyen Hasipoğlu, Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybeden çocukların anısına spor salonu ve anıt yapılması için aileler ile istişare etmek anlamında bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

“ÇOCUKLAR HAYATINI OTELİN YAPISINDAN DOLAYI KAYBETTİ”

Ne yaparsalar yapsınlar evlat acısını dindiremeyeceklerini ifade eden Hasipoğlu, ailelerin gözlerindeki hüznü gördüklerini ama kendilerinin hükümet olarak ne yapabilirseler yapacaklarını dile getirdi.

İlk günden beri hükümetin işin içinde olduğuna değinen Hasipoğlu, “Maalesef çocuklar hayatını otelin yapısından dolayı kaybetti” dedi.

“AİLELERİN ASIL BEKLENTİSİ ÇOCUKLARIN KANININ YERDE KALMAMASI”

Hasipoğlu, spor salonu, anıt gibi yapıların yapılabileceğini ancak hayatını kaybeden çocukların ailelerinin, asıl beklentisinin ‘çocukların kanlarının yerde kalmaması’ olduğunu ifade etti.

“Otelin sahipleri, binayı yapanlar, sorumlu kim varsa cezalandırılmasını istiyorlar…” diyen Hasipoğlu, otel sahiplerinin ve sorumlu herkesin en ağır şekilde cezalandırılmasının çocukları geri getirmeyeceğini ama katillerin en ağır cezayı aldığının bilinmesi gerektiğini kaydetti.

İktidar ve muhalefet olarak bir komite kurduklarını ve ağırlıklı olarak hukukçu vekillerin olduğunu söyleyen Hasipoğlu, bugün saat 14.00’de ilk toplantının yapılacağını belirtti.

Bu konunun takipçisi olacaklarını aktaran Hasipoğlu, “Biz bu meseleye siyaset karıştırmak istemiyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güvendiklerine değinen Hasipoğlu, sürecin koordinasyonunu da en üst düzeyde takip ettiklerini, izleme komitesinin de bu yüzden oluşturulduğunu kaydetti.

“Süreç hızlı ilerliyor, Türkiye’de binlerce bina yıkıldı ama İsias Otel’in hemen delilleri alındı…” diyen Hasipoğlu, emarelerin alınmasının çok önemli olduğunu ve konu ile ilgili istişare içinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

“HAYATINI KAYBEDEN 49 VATANDAŞIMIZIN DA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

DAÜ, Barolar Birliği, mimar ve mühendislerle görüşeceklerini ifade eden Hasipoğlu, depremlerde vatandaşların ölümüne neden olan şahısların, cezalarını çekmeleri için konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Depremden dolayı yapılacak maaş kesintisi ile ilgili yasa tasarısından bahseden Hasipoğlu, “Kaynak yaratmak mecburiyetimiz var ve bunu halkımıza iyi anlatmak gerekiyor, pandemide nasıl herkes elini taşın altına koyduysa burada da yine birlik bütünlük içinde olma zamanıdır” dedi.

“BİNALARIN YAPI DENETİM VE TADİLATI İÇİN EKSTRA BÜTÇELERE İHTİYAÇ VAR”

Hasipoğlu, araç gerece, elemana, binaların yapı denetim ve tadilatı için ekstra bütçelere ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, “Biz kendi araç gereç ve ekipmanımızı oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

Namık Kemal Lisesi okul aile birliğinin çocukları okula göndermediğini, okulun çok eski olduğunu söyleyen Hasipoğlu, “Bu kadar zamandır kimse binanın testini yapmamış, felaket geldikten sonra adımlar atılıyor hep” şeklinde konuştu.

“FELAKET ZİLİ ÇALDI”

Yaşanan depremler ile felaket zilinin çaldığını kaydeden Hasipoğlu, dün yaşanan Mağusa, Kıbrıs merkezli depreme dikkatleri çekti.

Türkiye’deki illerin durumunun perişan olduğunu ve ekibin maalesef yetersiz olduğunu dile getiren Hasipoğlu, “Bu 10 ilde yaşanan bir falaket ve binaların yarısı yıkıldı” dedi.

KKTC’nin ise küçük bir ülke olduğuna değinen Hasipoğlu, “Denetim ve güçlendirmelere en başta hastanelerden başlamalıyız” ifadelerini kullandı.

“MAAŞ KESİNTİLERİNDEKİ PARA NEREYE GİDECEK DİYENLER VAR AMA TOPLANACAK PARANIN KURUŞ KURUŞ HESABINI VERMEYE HAZIR BİR HÜKÜMETTE VAR”

Maaş kesintilerindeki paranın nereye gideceğini ve ‘hükümete güvenmiyoruz’ diyenlerin olduğunu dile getiren Hasipoğlu, “Toplanacak paranın kuruş kuruş hesabını vermeye hazır bir hükümet var” dedi.

“DEPREM NEDENİYLE MAAŞ KESİNTİSİ YASA TASARISINI GERİ ÇEKTİK ÇÜNKÜ TÜM KALEMLERİN İZAHINI KOMİTEDE YAPACAĞIZ”

Deprem nedeniyle maaş kesintileri de öngören yasa tasarısını geri çektiklerini çünkü bütün bu kalemlerin izahını komitede yapacaklarını belirten Hasipoğlu, kalemleri beraber oluşturmak istediklerini belirtti.

“İtfaiye, sivil savunma için çocuklarımız için yapmak zorundayız biz sanırım bunu anlatamadık” şeklinde konuşan Hasipoğlu, muhalefetin tasarıyı geri çektirdik şeklinde söylemlerini yadırgadığını ve depremin siyaseti olamayacağını ifade etti.

Hasipoğlu, bu katkıyı vatandaştan talep etmek zorunda olduklarını ancak, farklı opsiyonlar sunulabileceğini dile getirerek şu an için komiteden ne çıkacağını bilemediğini kaydetti.

“HERKES KONUNUN TAKİPÇİSİ OLSUN”

Paraların bu kalemler için istendiğini belirten Hasipoğlu, herkesin konunun takipçisi olabileceğini gizli hiçbir şeyin olmadığını ifade etti.

Hasipoğlu, “Bundan sonra halk olarak hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

Hasipoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar ile Rum lider Hristodulidis’in bugün ilk kez bir araya gelmesi ile ilgili şu şekilde konuştu:

“Rum tarafının yeni seçilen lideri yabancı olmadığımız biri… Federasyondan daha uzak üniter devlete yakışan bir politika görüşlüydü. Ben Rum tarafının pozisyonunda çok büyük bir fark görüleceğini zannetmiyorum. Söylemlerinden dolayı ortak bir noktada buluşmamız ise mümkün değil.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu