GenelKıbrısManşetSiyaset

Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladı.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı.

Hasipoğlu’nun mesajı şöyle:

“Türk milleti, istiklal ve istikbaline olan güçlü inancı sayesinde bundan tam 100 yıl önce çok zor koşullarda, örneğine az rastlanır türden bir milli mücadele yürüterek güçlü bir Cumhuriyet’in temellerini atmıştır.

Dünya tarihine de etki eden bu mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, Anadolu’daki bin yıllık Türk varlığını pekiştirerek ebedileştirmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 100 yıl önce büyük bir mücadele sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti bugün savunma sanayisinden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, gün eğitimden tarıma, spordan sanatsal faaliyetlere kadar her alanda dev yatırımlar gerçekleştirerek adını ve bayrağını altın harflerle zirvelere taşımıştır.

Vurgulamak isterim ki; cumhuriyetimizin 100. yılı, aynı zamanda hem Türkiye Yüzyılı’nın hem de KKTC’nin de bu yüzyılın parçası olma sürecinin başlangıcı olacaktır.

Bu vesile ile Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla, gururla, heyecanla şahsım ve partim adına kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda, Cumhuriyetimizin 100. yaşında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu yolda canlarıyla kanlarıyla mücadele eden tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu