Güney KıbrısKıbrısManşetToplumTürkiye

Hasipoğlu: “Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeyeceğiz”

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Yunan darbesinin 48’inci ve Türkiye’deki darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bir kez daha 15 Temmuz 1974’te yaşananların benzerini yaşamamak için Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeyeceğiz." dedi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Yunan darbesinin 48’inci ve Türkiye’deki darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, “Rum-Yunan ikilisinin, 1960’ta kurulan ortaklık devletini 1963’te silahlı saldırıyla yıktığı, Kıbrıs’ı Yunan yapma hayaliyle yaptığı 15 Temmuz darbesi, aslında bu adadaki gerçeklerin bir göstergesidir. Kıbrıs Türk Halkı, 15 Temmuz 1974 faşist Yunan darbesini yapanları ve eli kanlı EOKACI Nikos Sampson’un ihanetini asla unutmayacaktır” dedi.

Hasipoğlu, “Eğer ana vatan Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkının çağrısı üzerine, toplumumuzun hem can hem de mal güvenliğini korumak adına garantörlüğünü kullanarak adaya müdahale hakkını kullanmasaydı, bugün asla bu durumda olamazdık. Bu vesileyle, 15 Temmuz 1974’deki darbenin, 48’nci yıl dönümünü bir kez daha hatırlarken, Rum-Yunan zihniyetinin bugün hala geçerliliğini koruduğunun da bilincindeyiz” ifadelerini kulandı.

Hasipoğlu, mesajının devamında ise şunları kaydetti:

“1974’te Enosis hayaliyle, Kıbrıs Türkünün tüm uzlaşma önerilerini ellerinin tersiyle iten Rum-Yunan ikilisi, bugün de aynı hayal uğruna tüm iş birliği ve anlaşma önerilerimizi reddetmektedir. İşte bu nedenle ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile tek ses olarak “federasyon tezi artık ortadan kalkmıştır” diyoruz.

Geldiğimiz noktada en büyük gücümüzün, KKTC devleti olduğunun bilinci ile devletimizi ekonomik yönden güçlendirecek, uluslararası alanda yerini almasını sağlayacak adımlara yöneliyoruz.

Bir kez daha 15 Temmuz 1974’te yaşananların benzerini yaşamamak için Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha özgürlüğümüz, güvenliğimiz, egemenliğimiz için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, tüm gazilerimizi şükranla anıyorum.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti’nde tam 6 yıl önce büyük bir direnişle başarısız kılınan darbenin yıldönümünü de selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde tüm kesimlerin birlik ve beraberlik nişanesi olarak tarihe geçen 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine ve hukuk devleti yapısına yönelik hain ve alçakça saldırısına karşı zafer kazanılan önemli bir tarihtir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, demokrasi ve milli irade mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu