KıbrısManşetSiyaset

Hasipoğlu: Yeni BM parametrelerini oluşturmak için çaba sarf edeceğiz

Yeni BM parametrelerini oluşturmak için çaba sarf edeceğiz" diyen Oğuzhan Hasipoğlu, halka seslenerek; "Müsterih olsunlar haklı davamızı en iyi şekilde burada anlatacağız. İlk kez müzakere masasında egemenliğimiz, devletimiz diyeceğiz. Artık federasyon demeyeceğiz bu açıdan da çok önemli bir toplantıdır" şeklinde konuştu


Müzareke heyeti üyesi ve UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Cenevre zirvesi öncesi Ankara’da yapılan çalışmalara ilişkin gelişmeleri aktardı.

“Bu toplantı tarihi bir toplantı. Bizim için de çok önemli ve iyi bir hazırlık süreci geçirdik” diyen Hasipoğlu, “Her zaman konuşulan konuları konuşmama konusunda ikna etmemiz gereken muhatabımız olduğu için argümanlarımızı, düşüncelerimizi örnekleriyle, temel felsefesiyle çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekmektedir” dedi.

“CENEVRE’DE ZİRVE BAŞLIYOR”

“Kıbrıs’ta geçmişte yaşanan gerçekleri hem uluslararası topluma hem ilgili taraflara hem de BM’ye izah etmek mecburiyetindeyiz. Bu da detaylı bir açıklamayla olacaktır” diyen Hasipoğlu, “Cenevre saatiyle 16:00’dan itibari Genel Sekreter’le bir ön görüşmemiz olacak. Yarın da 5+1 formatında toplantıya geçeceğiz” açıklamasında bulundu.

“İNGİLTERE İLE ÖZEL BİR İLİŞKİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Perşembe günü ikili görüşmeler ve 5+1 formatında görüşmelerin devam edeceğini kaydeden Hasipoğlu, İngiliz planı konusuna da değinerek, “İngiltere AB’den çıktı fakat masanın bir tarafı oldukları için konuya yakından ilgi gösteriyorlar. Biz de, gerek ticaret, gerek sosyal, gerekse kültürel anlamda İngiltere ile özel bir ilişki geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla daha esnek olabileceklerini düşünüyoruz. Masadaki pozisyonları garantörlük sıfatıyladır. O konularda nasıl bir ortaklık kurulacağı konusunda daha önce bazı girişimlerde bulunuldu fakat biz onlardan öneri kabul edecek durumda değiliz, biz kendi görüşümüzü ortaya koyacağız. Her zaman konuşulanları konuşmayacağız, herkesin duymak istediklerini de söylemeyeceğiz. Ama kendi haklı davamızı net bir şekilde izah edeceğiz” dedi.

“İLK KEZ MASADA EGEMENLİĞİMİZİ VE DEVLETİMİZ OLACAK”

“Nasıl bir yönetim modeli istediğimiz, egemen eşitliğimizi uluslararası anlamda eşit statü de olmamız gerektiğini hukuki siyasi argümanlarımızla tarihten de not düşerek ilgili muhataplarımıza not düşüp bunları BM’nin kaydına geçireceğiz. Sonuçta da yeni BM parametrelerini oluşturmak için çaba sarf edeceğiz” diyen Hasipoğlu, halka seslenerek; “Müsterih olsunlar haklı davamızı en iyi şekilde burada anlatacağız. İlk kez müzakere masasında egemenliğimiz, devletimiz diyeceğiz. Artık federasyon demeyeceğiz bu açıdan da çok önemli bir toplantıdır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu