KıbrısManşetSiyasetToplum

Hasipoğlu’ndan seçim değerlendirmesi

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde duran bir KKTC yaratmak için çalışması dünyaya önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. Milletvekilliği seçimlerini de değerlendiren Hasipoğlu, halkın erken seçim değil, 2027’ye kadar kesintisiz hizmet istediğini söyledi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, BRT’de yayınlanan ‘Burası Önemli’ programına katıldı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

25 Haziran’da yapılan milletvekilliği seçimleriyle ilgili konuşan Oğuzhan Hasipoğlu, “Halk siyasete önemli mesajlar vermiştir, biz üzerimize düşen mesajı aldık” dedi.

Hukukun üstünlüğü ve katılımcı demokrasinin gereğini yerine getirmenin önemine vurgu yapan Hasipoğlu, düşük katılımla tecelli eden sonucun da iyi okunması gerektiğini kaydetti. Hasipoğlu, “Yüzde 29’luk bir katılımla erken seçimden, değişimden söz etmenin anlamı kalmamıştır. Halk, erken seçim değil, 2027’ye kadar kesintisiz hizmet istiyor” ifadelerini kullandı.

KKTC’nin ileriye doğru gitmesinde, ekonomik açıdan gelişmesinde Türkiye’nin desteğine vurgu yapan Hasipoğlu, Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt hastaneleri, Sosyal Konut Proleri, altyapı yatırımları ve yeni Ercan’ın açılmasıyla KKTC’nin daha da güçleneceğini söyledi.

Hasipoğlu, “Türkiye’nin, yeni yüzyılında, kendi ayakları üzerinde duran bir için de çalışması ve bizlere destek vermesi, dünyaya verilen önemli bir mesajdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu