GenelKıbrısManşetSpor

Haskasap zaferle başladı

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2022 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası geçtiğimiz Pazar günü başladı.

RALLİDE 2022 SEZONU START ALDI

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2022 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası geçtiğimiz Pazar günü başladı. Otomobil kurumunun eski rallicilerinden merhum Mehmet Alptürk anısına yapılan Sprint rallisi, Aslanköy Ormanı’nda hazırlanan yaklaşık 7 kilometrelik etapta yapıldı. Hem ralli şampiyonasına, hem de sprint şampiyonasına puan veren sezonun ilk yarışında 16 ekip mücadele etti.

KAZANAN HASKASAP-MULLA

Sprint formatında yapılan yarışta ekipler derece yapmak için iki kez geçtikleri etapta elde ettikleri en iyi dereceye göre sıralandılar. Seyircilerin de yoğun ilgi gösterdiği yarışta, Skoda Fabia R5 ile yarışan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi günün en iyi derecesini yaptı. Drift NEU Racing Team ekibinin derecesi 5 dakika 34.957 saniye oldu. GOODYEAR Racing Team ekibi, Mitsubishi Lancer EVO 9 ile yarışan, Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi ikinci olurken, TEAM EVO RT takımından, Mitsubishi Lancer EVO 4 ile yarışan, Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer ikilisi üçüncü oldu.

4 SINIFTA PODYUM BELİRLENDİ

16 ekibin kıyasıya mücadele ettiği yarışta 12 ekip finişi gördü. Sınıf 2’de sıralama Enver Haskasap-Halil Mulla, Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Özerdem şeklinde oluştu. Sınıf N’de ilk üç Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun, Barış Kalfaoğlu-Ömer Topcu ve Mehmet Çocuk-Ahmet Buzlukcuoğlu şeklinde olurken Sınıf 1’de sıralama Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer, Yusuf Cambaz-Gökhan Sancar ve Kerim Hacımevlüt-Rasim Çetinkaya olrak sonuçlandı. Sınıf R’de ise kürsüyü Ahmet Kofalı-Hüseyin Önder Palaz, Edim Macila-Ayşe Alptürk Macila ve Mahmut Bozalanlar-Mustafa Bektaş oluşturdu. Yarışın ardından Haspolat Fina’da yapılan ödül töreni ile dereceye girenlere kupaları takdim edildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu