GenelKıbrısManşet

“Hastane değil mikrop yuvası”

Yeşilyurt Cengiz Topel Hastanesi’nin lağım suları hastane bahçesine akıyor. Vatandaş şikayetçi

GÜREN TİLKİ

Yeşilyurt Cengiz Topel Hastanesi’nin lağım suları hastane bahçesine akıyor. Vatandaş şikayetçi

Polikliniklerinin bulunduğu bölümün hemen dibinden akan lağım suları resmen hastalık saçıyor

Bölge halkı, insanların hastaneye “hasta olmak için değil”, tedavi görmek için gittiklerini hatırlattı

Yeşilyurt Cengiz Topel Hastanesi polikliniklerinin bulunduğu bölümün hemen dibinden akan lağım suları resmen hastalık saçıyor. Her gün yüzlerce insanın tedavi için gittiği poliklinikler binasına neredeyse kokudan girilemezken, yetkililerin sorunu çözmekten uzak kaldığı iddia ediliyor. Uzun bir süre önce bölgede çalışma yapılmasına rağmen sorunun bir türlü giderilemediğini belirten hastalar ve bölge sakinleri, konunun yetkililerin bilgisinde olmasına rağmen çözümün bir türlü üretilemediğini söylüyor.

Şikayetçi vatandaşlara göre yetkililer, Lefke bölgesi için her konuda olduğu gibi bu konuda da ilgisiz ve sorumsuz davranıyor. Bölge halkı konunun uzun süre önce Sağlık Bakanlığı’nın da bilgisine getirilmesine rağmen bir türlü çalışma yapılıp sorunun giderilemediğini belirtirken, akan lağım sularının bölgede bulunan ağaçlara ve diğer bitki örtüsüne zarar verdiğine işaret ediyor. Vatandaşlar, atık suların yaydığı pis koku yanında, oldukça tehlikeli sineklere de yuva olduğu uyarısında bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak GIYNIK gazetesine konuşan Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği Başkanı Tamer Dayıoğlu, bölgeden gelen şikâyetler üzerine akan lağım sularını gidip yerinde gördüğünü belirterek, bunun kabul edilemez bir sıkıntı olduğunu vurguladı. Dayıoğlu, insanların hastaneye “hasta olmak için değil”, tedavi görüp sağlıklarına kavuşmak için gittiklerini hatırlattı. Dernek olarak bu konu üzerine ivedilikle giderilmesini talep eden Dayıoğlu, sorunun çözülmemesi halinde bölgede çeşitli protesto eylemi de yapacaklarını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu